Moderna studentu pilsētiņa, ne tikai ārvalstu augstskolās, bet arī Biznesa augstskolā "Turība"
Bizness un ekonomika
2016. gada 7. jūlijs, 14:00

Moderna studentu pilsētiņa, ne tikai ārvalstu augstskolās, bet arī Biznesa augstskolā "Turība"

Jauns.lv

Moderna vide, sakārtota infrastruktūra, ergonomiskas un labiekārtotas studentu mītnes telpas, no kurām lekciju auditorijās var nokļūt dažu minūšu laikā, plaša bibliotēka, ērta, autostāvvieta un velo novietne, frizētava, zobārsta pakalpojumi, plaša teritorija, kurā ir bezmaksas Wi-Fi, iespēja izvēlēties starp vairākām vietām, kur ieturēt maltīti – lai gan tas izklausās pēc studentu pilsētiņas kādā prestižā ārvalstu universitātē, taču tas viss pieejams tepat Rīgā – Biznesa augstskolā Turība.

Runājot par studentu pilsētiņām (campus), mēs pirmām kārtām iedomājamies kādu augstskolu ASV vai Rietumeiropā, kurā apkārt augstskolas ēkām plešas labiekārtota teritorija un lekciju starplaikus studenti pavada ārā vai kādā no ērtajiem atpūtas stūrīšiem u.tml., taču tas viss ir pieejams arī Biznesa augstskolā Turība, kur, rūpējoties par studentu un darbinieku labsajūtu, nepārtraukti tiek pilnveidota un uzlabota augstskolas infrastruktūra, ejot solī ar laiku.

Mūsdienīga Jaunatnes tūrisma mītne

Biznesa augstskolas Turība studentu pilsētiņā atrodas Jaunatnes tūrisma mītne, kas piedāvā apmesties gan uz pastāvīgu dzīvošanu, gan īslaicīgu viesošanos. Jaunatnes tūrisma mītnē ir 189 labiekārtotas istabas. Kopējais vietu skaits pārsniedz 700. Viesnīcā ir labiekārtotas kopējās dušas telpas un tualetes, katrā no viesnīcas stāviem – divas virtuves. Studentiem pieejama klusā lasītava, TV istaba, datortelpa un bezmaksas Wi-Fi, kā arī pašapkalpošanās veļas mazgātava, frizētava un citas studentiem svarīgas lietas.

Pavisam nesen durvis vērusi arī Biznesa augstskolas Turība labiekārtotā studentu viesnīca - Turība Hostel Comfort, kas atrodas Jaunatnes tūrisma mītnes pirmajā stāvā. Tajā atvērtas pilnīgi jaunas, ērtas, moderni iekārtotas istabiņas ar interesantu, ergonomisku dizainu.

Ērti nokļūt un droši atstāt auto

Turībā tiek domāts par studentu drošību, tāpēc studentu viesnīcā vakaros un naktīs ir apsardze, un visu diennakti darbojas video novērošana, tāpat augstskolas teritorijā ir plaša autostāvvieta un vairākas velosipēdu novietnes. Nokļūšana augstskolas teritorijā ir ērta arī izmantojot sabiedrisko transportu – ar trolejbusu no Rīgas centra būs iespējams nokļūt aptuveni 25 minūšu laikā, savukārt, ar vilcienu – tikai 10 minūtēs. Augstskola var lepoties arī ar savu dzelzceļa pieturu – „Biznesa augstskola Turība”.

Gardas maltītes, kas pieejamas arī vakaros

Lai uzkrātu spēkus darbam un mācībām Biznesa augstskolā Turība, studentiem un viesiem tiek piedāvāta daudzveidīga ēdienu izvēle divās ēdināšanas iestādēs – studentu ēdnīcā „Nīke-E” un kafejnīcā „Cafe Turiba”. Gardas maltītes par ļoti adekvātu cenu un patīkama atmosfēra, turklāt, tiek padomāts arī par tiem, kuri studē vakaros, tāpēc kafejnīcai ir pagarināts darba laiks un tā strādā arī sestdienās. Arī vairāki lielveikali atrodas tikai 5 minūšu gājienā no augstskolas teritorijas.

Turība Business HUB

Augstskolā darbojas arī Turība Business HUB - kopā strādāšanas (co-working) vide, kurā ir iespēja darboties dažāda mēroga uzņēmumiem. Klientiem tiek piedāvāts par samaksu iegūt gan mainīgu, gan fiksētu darba vietu, reģistrēt savu juridisko adresi, piekļuve internetam un citām, biznesā nepieciešamajām tehnoloģijām, iespējas izmantot pārrunu, sapulču un konferenču telpas, kā arī citus Biznesa augstskolas Turība infrastruktūras aspektus un pakalpojumus un inkubācijas atbalstu.

Turības izdevniecība

Biznesa augstskolā Turība darbojas izdevniecība, kurā izdotās grāmatas iemantojušas plašu popularitāti visdažādāko lasītāju lokā. Tās izmanto gan Turības, gan citu augstskolu studenti. Grāmatu autori ir Biznesa augstskolas Turība pasniedzēji, kā arī augsti kvalificēti nozaru speciālisti no dažādiem uzņēmumiem un valsts institūcijām, tostarp uzņēmējdarbības, tūrisma, sabiedrisko attiecību un jurisprudences eksperti no ārvalstīm.

Plaša, datorizēta bibliotēka un lasītava

Biznesa augstskola Turība piedāvā izmantot arī automatizētu, modernas brīvpieejas bibliotēku ar literatūras izsniegšanas un saņemšanas elektronisku reģistrāciju, grāmatu un periodisko izdevumu elektronisko katalogu. Bibliotēka darbojas arī sestdienās. Bibliotēkā ir 285 darba vietas, no tām 80 – datorizētas. Augstskolā darbojas arī kopētava, turklāt, ikvienam studentam pieejams noteikts bezmaksas kopēšanas apjoms. Visā teritorijā darbojas arī bezmaksas Wi-Fi, kas sniedz iespēju mācīties ne tikai lasītavā, bet arī kādā no augstskolas ērtajiem atpūtas stūrīšiem.

Atpūtas stūrīši un strūklaka  

Lekciju starplaikos studenti var iemalkot kafiju kādā no augstskolas atpūtas stūrīšiem -  var atpūsties labiekārtotajā Open atpūtas stūrītī, kurā izvietoti jauni galdi, dīvāni un fitnesa bumbas, vai izmatot kādu no citām atpūtas vietām, t.sk. arī A korpusā. Saulainā un siltā laikā studenti pavada laiku visā labiekārtotajā augstskolas teritorijā, atpūšoties un vērojot Turības strūklaku, pie kuras izveidojusies arī tradīcija fotografēties, uzrakstot studiju noslēguma darbu.  Diennakts tumšajā laikā strūklaka tiek izgaismota ar zemūdens prožektoriem.

Un, protams, studējot un uzturoties Biznesa augstskolā Turība, iespējams satikt augstskolas talismanu – kaķi Turīti, kurš ir uzņemts Pasaules bibliotēku kaķu asociācijā.

Sports un aktīvā atpūta

Turībā ir iespējams bagātināt ikdienu arī ar sportiskām aktivitātēm, piedaloties basketbola un volejbola treniņos un sacensībās. Turības basketbola komanda jau vairākus gadus gūst uzvaras un apbalvojumus dažādās sacensībās. Gan puiši, gan meitenes, neatkarīgi no iepriekšējās sagatavotības, tiek aicināti uz treniņiem, ko vada profesionāls treneris. Meitenēm ir iespēja pievienoties arī Turības karsēju komandai. Ikvienam studentam ir iespēja pārbaudīt savu spēkus arī strītbola laukumā.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība / Publicitātes foto