Savākti 10 000 paraksti, lai auto tehnisko apskati veiktu retāk
Iniciatīva nu ceļos uz Saeimu.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 11. jūlijs, 09:57

Savākti 10 000 paraksti, lai auto tehnisko apskati veiktu retāk

Jauns.lv

Sabiedrisko iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti 10 000 paraksti par iniciatīvu, lai transportlīdzekļu tehnisko apskati veiktu reizi divos gados, nevis ik gadu, kā tas ir šobrīd, liecina portālā pieejamā informācija.

Tas ir nepieciešamais parakstu daudzums, lai iniciatīva tiktu iesniegta Saeima un parlaments to izskatītu.

Iniciatīvas autors Ivo Stieģelis norāda, ka ar iniciatīvu viņš vēlas mainīt pastāvošo termiņu uz kādu šobrīd Ceļu satiksmes drošības direkcijā tiek izsniegta atļauja automašīnai piedalīties satiksmē. Viņš piedāvā pagarināt termiņu un veikt transportlīdzekļu tehnisko apskati reizi divos gados, kā tas notiek, piemēram, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citur.

Pēc viņa teiktā, iniciatīvas ieviešana reālajā dzīvē ļautu auto īpašniekiem Latvijā ietaupīt gan laiku, gan resursus, jo līdzīgi piemēri no citām valstīm pierāda, ka nav nepieciešamības auto veikt tehnisko apskati ik pēc 12 mēnešiem. Pēc iniciatīvas autora domām, tā ir lieka birokrātija un resursu patēriņš.

Stieģelis arī norāda, ka šādi "tiktu ietaupīta nodokļu maksātāju nauda", gan neprecizējot, kā tieši nauda tiktu ietaupīta.

Pēc tam, kad portāla darbinieki iniciatīvu iesniegs parlamentā, tā tiks vērtēta Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA