Obligātā veselības apdrošināšana katram maksātu 300 eiro gadā, aprēķināts Latvijas Bankā
Uldis Rutkaste no Latvijas Bankas informē, ka plāns paredzētu no katra iekasēt 25 eiro mēnesī.
Bizness un ekonomika
2016. gada 19. jūlijs, 09:59

Obligātā veselības apdrošināšana katram maksātu 300 eiro gadā, aprēķināts Latvijas Bankā

Jauns.lv

Latvijās iedzīvotājiem obligātā veselības apdrošināšana varētu maksāt 25 eiro mēnesī, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

"Mūsu redzējumā saprātīgs skaitlis izskatās apmēram 25 eiro mēnesī, kas būtu 300 eiro gadā. Taču veselības aprūpes speciālistiem ir jānāk kopā un jāizlemj par to, ko tieši šajā polisē iekļaut, jo lielā mērā no tā būs atkarīga šīs polises cena, bet nekādā gadījumā tie nebūs 70 eiro," teica Rutkaste.

Viņš arī norādīja, ka obligātā veselības apdrošināšana nozīmētu, ka valsts noteiktu, kāds ir minimālais pakalpojumu grozs, kas visiem Latvijas iedzīvotājiem būtu pieejams. "Tas ir jānodefinē veselības aprūpes speciālistiem. Mēs nevaram pateikt, kas tieši ir jāiekļauj, bet acīmredzot ir jāiekļauj visi pamata pakalpojumi, kas iedzīvotājiem ir nepieciešami," minēja Rutkaste.

Viņš piebilda, ka obligātās veselības apdrošināšanas ieviešana ļautu veselības aprūpei piesaistīt trūkstošos līdzekļus, kā arī garantētu daudz efektīvāku līdzekļu izlietojumu, jo apdrošināšanas sabiedrības rūpīgi sekotu līdzi līdzekļu izlietojumam.

Latvijas Bankas priekšlikumi obligātās veselības aprūpes ieviešanā ļautu nozarei piesaistīt papildu 300 miljonus eiro.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA