Pieaudzis "Latvijas Mobilā telefona" apgrozījums
LMT apgrozījums pieaudzis par 13,3%.
Bizness un ekonomika
2016. gada 20. jūlijs, 11:14

Pieaudzis "Latvijas Mobilā telefona" apgrozījums

Jauns.lv

Telekomunikāciju operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 13,3%, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, informēja uzņēmumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LMT apgrozījums pirmajos sešos mēnešos bija 89 miljoni eiro. Augusi arī uzņēmuma rentabilitāte jeb EBITDA, kas šajā pusgadā ir 29 miljoni eiro.

Kā skaidro uzņēmumā, apgrozījums pieaudzis, pateicoties mobilā interneta popularitātei, viedtālruņu pārdošanas apjomu pieaugumam, kā arī viedpalīgu tirdzniecībai.

LMT joprojām esot tirgus līderis pēc pieslēgumu skaita, un arī šajā pusgadā tas pieaudzis par gandrīz 7000, sasniedzot 1 139 198, apgalvo kompānijā. LMT prezidents Juris Binde skaidro, ka mobilo sakaru tehnoloģijas strauji attīstās, kas veicina mobilā interneta augošu dominanti un iespēju ieviest jaunus pakalpojumus. Mobilais internets mājās un birojā, kā arī telefonā kļuvusi par ikdienu lielai daļai Latvijas iedzīvotāju, novērojis Binde.

Patlaban strauji attīstoties dažādi viedie risinājumi uzņēmumu darbības efektivizācijai, kā arī pilsētu apsaimniekošanas un drošības uzlabošanai. Pieaugot arī visdažādāko viedpalīgu lietošana. Paplašinot mobilo sakaru tīkla izmantošanas iespējas, šonedēļ pirmie LMT klienti jau sākuši arī LMT mājas viedtelevīzijas izmēģināšanu. Binde uzsver, ka uzņēmums ir viens no pirmajiem pasaulē, kas klientiem piedāvā televīziju 4G tīklā.

Starp šī pusgada nozīmīgākajiem LMT sasniegumiem tiek minēts LMT interneta telefonā "Neatkarība" klientu skaita pieaugums. Patlaban klientu skaits, kas viedtālrunī izmanto internetu bez apjoma ierobežojuma, pārsniedz 100 000. Kopumā LMT interneta telefonā lietotāju skaits salīdzinājumā ar pirmo pusgadu pērn pieaudzis par 31%. No visiem LMT pēcapmaksas klientiem internetu telefonā lieto divas trešdaļas klientu.

Pieaudzis arī televīzijas "LMT Straume" skatījumu skaits - no aptuveni miljons skatījumiem pērn pirmajā pusgadā līdz 1,6 miljoniem šogad. Kopumā "LMT Straumē" šogad varēja noskatīties vairāk nekā 370 tiešraides, kas ir vidēji divas tiešraides dienā.

Kā ziņots, telekomunikāciju operators LMT pērn nopelnījis 17,201 miljonu eiro, kas ir par 12% mazāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums nopelnīja 19,579 miljonus eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 5% un sasniedzis 151,347 miljonus eiro. Gadu iepriekš LMT apgrozīja 144,469 miljonus eiro.

LMT 49% kapitāldaļu pieder ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera", 23% - "Lattelecom", 23% - "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram", 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

LMT pieder uzņēmumi "LMT Retail&Logistics" un "ZetCOM". LMT grupas uzņēmumu peļņa pērn bijusi 22,1 miljons eiro, bet LMT grupas uzņēmumu apgrozījums aizvadītajā gadā sasniedza 179,2 miljonus eiro. LMT grupas uzņēmumu apgrozījums 2014.gadā bija 161,3 miljoni eiro, bet peļņa - 22 miljoni eiro.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA