Rīgas Motormuzejā ieradīsies leģendāro RAF "Latvija" mikroautobusu brauciens
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 21. jūlijs, 21:55

Rīgas Motormuzejā ieradīsies leģendāro RAF "Latvija" mikroautobusu brauciens

Jauns.lv

Svētdien, 24. jūlijā no plkst. 12:00 līdz 14:00 Rīgas Motormuzeja apmeklētājus un seno spēkratu interesentus priecēs leģendāro RAF „Latvija” mikroautobusu brauciens un izstāde pie muzeja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No 22. līdz 24. jūlijam Latvijas Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcija pirmo reizi organizē starptautisku RAF „Latvija” salidojumu „RAF Reunion Rally 2016”, kas svētdien, 24. jūlijā no plkst. 12:00 līdz 14:00 ar divdesmit RAF spēkratiem viesosies arī Rīgas Motormuzejā.

Braucienā piedalīsies dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas. Pārstāvēto RAF modeļu klāsts ir ļoti plašs un daudzveidīgs. Apmeklētājiem pie Motormuzeja būs iespēja apskatīt pirmos Padomju Savienībā sērijveidā ražotos mikroautobusus RAF-977, kā arī vispopulārāko un izplatītāko pasažieru mikroautobusu Padomju Savienībā – RAF-2203.

Interesentiem būs iespēja apskatīt arī Rīgas Autobusu virsbūvju fabrikā ražoto pasažieru autobusu RAF-976. Interesanti, ka autobusa korpuss darināts no koka un no ārpuses apšūts ar skārdu, bet no iekšpuses – ar kartonu un saplāksni. Visvairāk RAF modeļu modifikācijas – ātrā palīdzība, maršruta taksometrs, milicija u.c., pasākumā pārstāvēs mikroautobuss RAF-22038.

Rīgas Motormuzejs aicina interesentus RAF „busiņu” apskati apvienot ar atjaunotā Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas apmeklējumu. Pēc vērienīgās rekonstrukcijas muzeja iekštelpas ir pilnībā pārbūvētas atbilstoši mūsdienu prasībām, iegūstot plašākas, kvalitatīvākas ekspozīcijas telpas, labiekārtotu un patīkamu vidi, kā arī ērtu pieejamību ikvienam apmeklētājam. Muzeja ekspozīcija veidota kā aizraujošs un interaktīvs stāsts par unikāliem spēkratiem, ievērojamām personībām un nozīmīgākajiem notikumiem auto un cilvēces vēsturē. Ekspozīcija izvietota trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā un tajā patlaban aplūkojami vairāk nekā 100 unikāli automobiļi, motocikli un velosipēdi.

Pie tam, muzejā izvietota arī plaša Latvijā darināto spēkratu kolekcija, to skaitā dažādi unikāli RAF fabrikas darinājumi, kā piemēram  1963. gada tūrisma un atpūtas mikroautobuss RAF-977 E, 1982. gadā ražotais elektromobilis RAF-2802 Elektro, kas izgatavots mazāk kā 10 eksemplāros un bija paredzēts pasažieru un kravas pārvadāšanai kūrorta kompleksos. Muzeja kolekcijā apskatāms arī pēdējais RAF fabrikas ražojums – eksperimentālais modelis RAF M2 Stils.

RAF Reunion Rally 2016 organizē Latvijas AAK Padomju tehnikas sekcija. Vairāk par pasākumu, tā norisi un dalībniekiem var uzzināt Latvijas AAK mājas lapā: www.aak.lv.

Rīgas Motormuzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no 10:00 līdz 18:00.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto