Pirmo "Hilton" viesnīcu Rīgā plānots pabeigt līdz 2017.gada beigām
"Hilton" viesnīcu zīmols ir viens no populārākajiem un atpazīstamākajiem visā pasaulē.
Bizness un ekonomika
2016. gada 21. jūlijs, 23:56

Pirmo "Hilton" viesnīcu Rīgā plānots pabeigt līdz 2017.gada beigām

Jauns.lv

Viesnīcu "Hilton Garden Inn" plānots pabeigt līdz 2017.gada beigās, informēja "Hilton" pārstāvji.

Pēc jūnijā Tallinā atklātās pirmās "Hilton" viesnīcas Baltijā "Hilton Tallinn Park" uzņēmums nācis klajā ar paziņojumu, ka līdz 2018.gadam "Hilton" uzņems viesus visās trīs Baltijas valstīs.

Uzņēmuma pārstāvji ziņo, ka Vecrīgā, Grēcinieku ielā 25, plānotā "Hilton Garden Inn" tiks pabeigta līdz nākamā gada beigām. Saskaņā ar franšīzes līgumu ar "Apex Alliance" viesnīcu pārvaldīs Baltijas reģionā pieredzējušais viesnīcu pārvaldes uzņēmums "Apex Alliance Hotel Management".

"Hilton" viesnīcu Viļņā būvēs Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Eika". Šo viesnīcu plānots atvērt 2018.gada nogalē. Pirmā "Hilton" zīmola viesnīca Baltijas valstīs jūnijā tika atklāta Tallinā.

Iepriekš, 2014.gada izskaņā, ziņots, ka Lietuvas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "Nevertel" jaunajā viesnīcā Grēcinieku ielā 25, Vecrīgā, investēs desmit līdz 11 miljonus eiro.

"Nevertel" pārstāve Latvijā Ramona Miglāne toreiz norādīja, ka "projekts būs ievērojams pienesums Latvijas ekonomikai, jo jaunajā viesnīcā tiks radītas 45 līdz 50 jaunas darbavietas. Celtniecībā tiks piesaistīti desmit līdz 15 vietējie būvuzņēmumi, bet pēc viesnīcas darbības sākšanas tā piesaistīs vietējos pakalpojumu sniedzējus".

Viesnīcas sabiedriskajā apspriešanā tika saņemtas 442 iedzīvotāju atsauksmes. Divas trešdaļas no tām ir negatīvas, jo cilvēkiem nav pieņemams objekts kopumā, trešdaļa - pozitīvas.

Būvniecības ieceres autors ir Lietuvas uzņēmums "Nevertel", bet viesnīcas projekta autori ir birojs SIA "Arhis Arhitekti". Apbūvējamais zemesgabals atrodas Vecrīgas teritorijā, Grēcinieku ielā 25, tādu nozīmīgu objektu kā Rātslaukums, Melngalvju nams un Svētā Pētera baznīca areālā. Zemesgabala ziemeļu pusē atrodas Svaru iela, dienvidu pusē - Grēcinieku iela. Austrumu un rietumu pusēs atrodas neapbūvēti vēsturiskie zemes gabali, kas nākotnē var tikt apbūvēti saskaņā ar perimetrālās apbūves principiem.

Ēkas pirmajā stāvā plānotas viesnīcas ēkas publiskās funkcijas - reģistratūra, konferenču centrs, restorāns, fitnesa zāle, komerctelpas, virtuves telpas, vertikālās komunikācijas, auto lifts.

Ēkas 2.-6.stāvā būs izvietotas viesnīcas istabas un to servisa telpas. Pazemes stāvā plānotas tehniskās telpas, palīgtelpas restorāna un viesnīcas vajadzībām, autostāvvieta, kur daļu no stāvvietām paredzēts aprīkot ar mehānisku sistēmu automobiļu novietošanai divos līmeņos.

Ēkas fasādes veidotas kā monolītā dzelzsbetona strukturāls režģis ar metāla fasāžu sistēmas aizpildījumu, kas veidots no caurspīdīgām un necaurspīdīgām stiklotu fasāžu daļām. Daļa no fasādes paredzēta atverama. Betona struktūras virsmas apstrāde iecerēta dažādi fakturēta un tonēta.

Apbūvei paredzētā zemesgabala platība ir 1022 kvadrātmetri, ēkas kopējā platība - 5502 kvadrātmetri, bet ēkas kopējā telpu platība - 4979 kvadrātmetri. Viesnīcā varētu būt līdz 100 numuriņiem.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA