Astoņas firmas pieteikušās pārbūvēt Jauno Rīgas teātri
Konkursā par JRT ēkas rekonstrukciju saņemti astoņu būvnieku pieteikumi.
Bizness un ekonomika
2016. gada 27. jūlijs, 18:02

Astoņas firmas pieteikušās pārbūvēt Jauno Rīgas teātri

Jauns.lv

Iepirkumā par Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcijas (pārbūves) būvdarbiem saņemti astoņi pieteikumu, aģentūru BNS informēja valsts nekustamo īpašumu pārvaldītāja "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pieteikumus konkursā iesnieguši uzņēmumi "Abora", "RBSSKALS būvvadība", "Velve", "Arčers", "Merks", "Ostas celtnieks", kā arī pilnsabiedrība "RERE Būve 1" un personu apvienība "BBA un RT".

Blodons norādīja, ka trešdien komisija sāks pieteikumu vērtēšanu, kas varētu ilgt aptuveni divas līdz trīs nedēļas.

Tiek pieņemti pieteikumi konkursā par JRT pārbūvi un rekonstrukciju. Konkursā nav noteiktas cenas robežas, kurās jāiekļaujas pieteikumu iesniedzējiem. Iepirkumā norādīts, ka būvdarbi teātrī konkursa uzvarētājiem būs jāveic divu gadu laikā no līguma noslēgšanas dienas. Iepirkuma termiņš vairākas reizes ticis pagarināts pēc tam, kad marta beigās Rīgas pilsētas būvvaldē tika saskaņota būvatļauja "ar atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi" JRT ēkas rekonstrukcijai. Pieteikumu iesniegšanas konkursā noslēdzās 26.jūlijā.

Jau iepriekš vēstīts, ka nepilnību dēļ pagājušā gada nogalē iekavējās JRT rekonstrukcijas projekta īstenošana. Ēkas rekonstrukciju bija paredzēts sākt jau 2014.gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Lāčplēša ielas ēkas rekonstrukcijas projektam atvēlētā summa sasniedz 19 006 268 eiro.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA