Katrs desmitais strādā arī atvaļinājuma laikā
12% atklāja, ka atvaļinājums viņu darbavietā ir tikai formalitāte - tiek izmaksāta atvaļinājuma nauda, bet jāstrādā tik un tā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 3. augusts, 12:39

Katrs desmitais strādā arī atvaļinājuma laikā

Jauns.lv

Katrs desmitais jeb 9% strādājošo turpina strādāt arī atvaļinājuma laikā, savukārt kā galvenais šīs parādības iemesls tiek minēts liels darba apjoms, uz ko norādījuši 37% aptaujāto, liecina interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" veiktās aptaujas rezultāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liela daļa strādājošo - 42% - atvaļinājumu bauda, atpūšoties Latvijā, katrs piektais jeb 20% atvaļinājumu izmanto ceļošanai ārzemēs, 25% atpūšas gan Latvijā, gan ārzemēs, bet 9% respondentu atvaļinājuma laikā turpina strādāt, informēja "CV-Online Latvia" mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa

Respondenti, kuri norādīja, ka atvaļinājumā laikā turpina strādāt, visbiežāk - 37% - minēja, ka to dara lielā darba apjoma dēļ, bet 35% norādījuši, ka tā ir viņu pašu iniciatīva.

Savukārt 12% atklāja, ka atvaļinājums viņu darbavietā ir tikai formalitāte - tiek izmaksāta atvaļinājuma nauda, bet jāstrādā tik un tā. Toties 6% apgalvo, ka strādāt atvaļinājumā viņus piespiež darba devējs.

Tikai 13% respondentu atklāja, ka vasaras mēnešos viņu darbavietās tiek pielāgots darba laiks, bet 81% norādīja, ka darba laiks paliek nemainīgs.

"CV-Online Latvia" veiktā aptauja norisinājās no 12. līdz 25.jūlijam, kopumā aptaujājot 1712 respondentus vecumā no 18 līdz 55 un vairāk gadiem.

LETA / Foto: Shutterstock