"Milda" sāks ražot bērnu pārtiku
"Milda KM" apgrozījums pērn - 1,70 miljoni eiro, uzņēmums plāno pievērsties arī bērnu pārtikai.
Bizness un ekonomika
2016. gada 7. augusts, 22:14

"Milda" sāks ražot bērnu pārtiku

Jauns.lv

Konservu un pārtikas piedevu ražotāja SIA "Milda KM" pagājušajā gadā strādāja ar 1,70 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 47% kritums salīdzinājumā ar 3,24 miljonu apgrozījumu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzņēmuma zaudējumi palielinājušies līdz 54 195 eiro salīdzinājumā ar 28 705 eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn akcents likts uz produkcijas eksportu Lielbritānijā, Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā un Vācijā, savukārt Igaunijas un Lietuvas klientiem sāktas jaunās, ekonomiskā segmenta sērijas - zīmola "Nr1" zupu piegādes.

Tāpat pērn veiktas 18 000 eiro investīcijas jaunā gurķu apstrādes līnijā, lai ieviestu trīs veidu jauninājumus konservēto produktu grupā. Kopumā pēc īpašām receptēm tika pārstrādātas 53 tonnas gurķu, darbos papildus piesaistot 16 darbiniekus.

Savukārt šogad uzņēmums mainījis līdzšinējo produkcijas izplatītāju, turpmāk sadarbojoties ar SIA "Pure Distribution". Tāpat paplašināta sadarbība ar viesnīcu un restorānu jeb "HoReCa" segmentu, kā arī tiek akcentēta majonēzes ražošana, šo produktu piemērojot jaunajām skolēnu ēdināšanas prasībām.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka uzņēmums strādā pie jaunu produktu izveides un viens no darbības virzieniem ir piedāvāt jaunu produktu bērnu ēdināšanas segmentā.

"Mildas KM" darbības virzieni ir augļu, dārzeņu, konservu un ēdienu piedevu ražošana, kā arī tirdzniecība. Pamata produktu grupas ir kečupi, mērces, majonēzes, sulas, sīrupi, dārzeņu zupas, salāti. Produkcija tiek ražota ar zīmoliem "Milda", "Gardigan" un "Maija un Paija".

"Mildas KM" rūpnīca atrodas Kocēnu pagastā, uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 2 322 000 eiro, pērn nodarbināto skaits - 62 cilvēki.

"Mildas KM" vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "GGV Invest". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "GGV Invest" īpašnieki ar 31,77% daļu katram ir Gints Čakāns, Jizhaku Rubanenko un Viesturs Kuļikovskis, bet 4,69% daļu pieder Gundaram Kuļikovskim.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA