Apturēta "RBSSKALS Būvvadība" veiktā Tabakas fabrikas pielāgošana JRT vajadzībām
VNĪ, veicot regulāru objekta apsekojumu, ir konstatējis, ka pašreizējā būvdarbu izpilde atpaliek no līgumā noteiktā darbu izpildes grafika, tādējādi nenodrošinot būvdarbu pabeigšanu, pieņemšanu ekspluatācijā un nodošanu VNĪ līdz šī gada 30.novembrim.
Bizness un ekonomika
2016. gada 11. augusts, 13:20

Apturēta "RBSSKALS Būvvadība" veiktā Tabakas fabrikas pielāgošana JRT vajadzībām

Jauns.lv

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šodien vienpusēji lauzusi līgumu ar bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58A pārbūves darbu veicēju SIA "RBSSKALS Būvvadība", sacīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"No šodienas VNĪ vienpusēji pārtrauca līgumattiecības ar būvnieku. Tas ir saistīts ar darbu izpildes termiņu neievērošanu. Būvobjekts ir noslēgts un tagad tajā strādās komisija, kas izvērtēs padarīto un vēl nepadarīto," sacīja Blodons.

VNĪ, veicot regulāru objekta apsekojumu, ir konstatējis, ka pašreizējā būvdarbu izpilde atpaliek no līgumā noteiktā darbu izpildes grafika, tādējādi nenodrošinot būvdarbu pabeigšanu, pieņemšanu ekspluatācijā un nodošanu VNĪ līdz šī gada 30.novembrim. Apsekojot objektu 5.augustā, secināts, ka uzņēmējs atkārtoti nepilda saistības, objektā netiek nodrošināts plānotais darbinieku skaits, kā arī iekavētie darbi netiek atgūti, informē VNĪ.

VNĪ arī informē, ka līdz šī gada 11.augustam uzņēmējs nav iesniedzis līgumsaistību izpildes garantiju.

Patlaban VNĪ objektā nodrošina apsardzi un, lai saglabātu un pasargātu objektu no trešo personu, laika apstākļu un citu nelabvēlīgu apstākļu ietekmes, veiks objekta konservāciju.

Lai turpinātu darbu pie Tabakas fabrikas ēkas pielāgošanu Jaunā Rīgas teātra vajadzībām, atbilstoši Publisko iepirkumu likuma 63.panta noteikumiem, VNĪ veiks sarunu procedūru par būvdarbu veikšanu objektā, norāda VNĪ.

  Arī "RBSSKALS Būvvadība" pārstāve Ieva Vāverniece informēja, ka kopš šī rīta būvnieki vairs netiek ielaisti būvobjektā.

"RBSSKALS Būvvadība" plašāku viedokli par notiekošo sola sniegt šīs dienas laikā.

Šī gada janvārī tika ziņots, ka bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58A remonts un telpu pielāgošana Jaunā Rīgas teātra (JRT) vajadzībām jāpabeidz līdz šī gada augustam. "Darbi ir sākti šī gada 6.janvārī, un to izpildes termiņš ir 2016.gada augusts - JRT jaunās sezonas sākums. Tas ir pie nosacījuma, ja nav jāveic neplānoti betonēšanas darbi," janvārī skaidroja Blodons.

Darbus Tabakas fabrikā veica SIA "RBSSKALS Būvvadība", kas pērn septembra beigās uzvarēja VNĪ izsludinātajā iepirkumā "Ražošanas ēkas pārbūve, teātra telpu ierīkošana un saimniecības ēku nojaukšana Miera ielā 58A, Rīgā".

Iepirkuma kopējā līgumcena ir 1 999 590,27 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Tabakas fabrikas telpas tiek pārbūvētas, lai nodrošinātu JRT pārcelšanos uz pagaidu telpām, kamēr norisināsies JRT ēkas Lāčplēša ielā 25, Rīgā, rekonstrukcijas darbi.

JRT ēkas rekonstrukciju sākotnēji bija paredzēts sākt jau 2014.gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Taču tagad termiņš tiek pārcelts vismaz par diviem gadiem.

Tabakas fabrikas telpās izrādes tiks spēlētas trīs spēles laukumos - Lielajā zālē, kur paredzētas 234 skatītāju sēdvietas, Mazajā zāle ar 224 skatītāju sēdvietām un Kamerzālē, kur paredzētas 120 skatītāju sēdvietas.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA