"Aldaris" atlaiž uzņēmuma vadītāju Kasteinu
Margus Kasteins grupas uzņēmumos nostrādāja astoņus gadus.
Bizness un ekonomika
2016. gada 17. augusts, 13:27

"Aldaris" atlaiž uzņēmuma vadītāju Kasteinu

Jauns.lv

Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas vadība nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar AS "Aldaris" valdes priekšsēdētāju un izpilddirektoru Margusu Kasteinu, informēja uzņēmumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasteins, kurš līdz šim vienlaicīgi pildīja gan alus darītavas "Aldaris", gan Igaunijas "Saku" alus darītavas izpilddirektora pienākumus, ar šā gada 16.augustu atstāja darbu abos "Carlsberg" grupas uzņēmumos.

Kasteins grupas uzņēmumos nostrādāja astoņus gadus. "Saku" alus darītavai viņš pievienojās 2008.gadā, kļūstot par tās pārdošanas direktoru, bet 2011. gadā - par izpilddirektoru. Par "Aldara" vadītāju Kasteins kļuva 2015.gadā.

Jauno "Aldara" izpilddirektoru plānots iecelt tuvākajā laikā, izvērtējot dažādus iespējamos atlases kritērijus, tostarp vietējā menedžmenta priekšrocības, norāda uzņēmumā.

Kā ziņots, "Aldaris" pagājušajā gadā strādāja ar 26,24 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% samazinājums salīdzinājumā ar 28,62 miljonu apgrozījumu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Vienlaikus uzņēmumam izdevies samazināt zaudējumus, kas 2014.gadā bija 3,40 miljoni eiro, bet pērn - 2,61 miljons eiro.

Kā norādīts vadības ziņojumā, alus pārdošanas apjoms pērn veidoja 43,2 miljonus litru, kas ir par 13% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Apgrozījuma kritums skaidrots ar stratēģijas maiņu, mazinot ietekmi ekonomiskajā alus segmentā, kur dominē divu litru plastmasas iepakojumi. Savukārt zaudējumu lielākā daļa ir ar sabiedrības restrukturizāciju saistītie izdevumi, kurus plānots segt no nākamo gadu darbības peļņas.

Neraugoties uz alus nozares stagnāciju, pērn uzņēmums saglabājis 25% vietējā tirgus daļas.

Jau vēstīts, ka 2013.gadā "Aldaris" paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un "Premium" alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ plastmasas pudeļu jeb PET segmenta ražošana pārcelta ārpus Latvijas - uz "Carlsberg" grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding", kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA