Pēc pokemonu spēlītes parauga Maskavā tagad ķer Ivanu Bargo
23.augusts parkā Maskavā. Ļaudis bauda "Pokemon Go" līdzīgu aplikāciju, kurā var "noķert" Ivanu Bargo.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 23. augusts, 22:39

Pēc pokemonu spēlītes parauga Maskavā tagad ķer Ivanu Bargo

Jauns.lv

Maskavas pašvaldība laidusi klajā spēlei "Pokemon Go" līdzīgu aplikāciju, kurā pokemonu vietā var "noķert" tādas vēsturiskas personības kā nežēlīgo Krievijas caru Ivanu Bargo.

Aplikācija "Discover Moscow Photo" tiek uzskatīta par Krievijas atbildi "Pokemon Go", ko spēlē visā pasaulē.

Pokemonu vietā tajā "jāķer" vēsturiskas personības, piemēram, Krievijas caru Pēteri Lielo un franču karavadoni Napoleonu Bonapartu, kurš 1812.gadā uz neilgu laiku okupēja Maskavu, kā arī padomju kosmonautu Juriju Gagarinu, dzejnieku Aleksandru Puškinu un komponistu Pjotru Čaikovski.

Aplikācijas lietotāji vēsturiskās figūras var "medīt" Maskavas vietās, kurās tās kādreiz uzturējušās. Ar noķertajām personībām pēc tam var uzņemt pašbildes.

Aplikācija, kas pieejama ierīcēs ar "iOS" un "Android" operētājsistēmu, radīta izglītojošā projekta "Discover Moscow" ("Atklāj Maskavu") ietvaros.

Maskavas domes veidotā aplikācija iznāca augusta vidū. Tās izveidošanā tika ieguldīts viens miljons rubļu (13 555 eiro).

Krievijā joprojām oficiāli nav pieejama spēle "Pokemon Go", kaut arī tūkstošiem fanu Krievijā atraduši veidu, kā to lejupielādēt, un ar pokemonu meklēšanu nokaitinājuši vietējās amatpersonas un garīdzniecību.

"Discover Moscow Photo" projekta vadītājs Kirils Kuzņecovs norāda, ka pašvaldība neesot piesavinājusies "Pokemon Go" ideju, jo aplikācijas izveidošana esot aizņēmusi trīs gadus, taču par globālu fenomenu kļuvusī spēle "Pokemon Go" iznāca tikai šī gada jūlija sākumā.

"Ar šo spēli mēs ceram piesaistīt tūristus galvenajai "Discover Moscow" aplikācijai, lai viņi varētu uzzināt vairāk par pilsētas bagāto vēsturi," viņš norāda.

Patlaban aplikācijā iekļautas deviņas vēsturiskas personības, taču sagaidāms, ka drīzumā tiks ieviesti vēl vairāk nekā desmit tēli.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.