"Nordea" un "DNB" bankas apvienosies
Latvijā "Nordea" ir pēc aktīviem piektā lielākā banka, "DNB banka" - septītā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 25. augusts, 09:22

"Nordea" un "DNB" bankas apvienosies

Jauns.lv

"Nordea" un DNB bankas noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu, vadošu banku Baltijā ar spēcīgām Ziemeļvalstu saknēm, informēja "Nordea" bankā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Darījums gan vēl ir atkarīgs no normatīvajos aktos paredzētajiem nosacījumiem un apstiprinājumiem.

Plānots, ka darījums par jaunas bankas izveidošanu tiks slēgts ap 2017.gada 2.ceturksni. Līdz darījuma slēgšanas brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi, abas bankas - "Nordea un DNB - darbosies atsevišķi kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Iecerēts, ka "Nordea" un DNB jaunajā bankā būs vienādas balsstiesības, taču dažāds ekonomisko īpašumtiesību sadalījums, kas tiks balstīts uz esošo uzņēmuma kapitāla vērtību un kopējo ieguldījumu jaunajā bankā darījuma slēgšanas brīdī.

Šogad pirmā ceturkšņa beigās "Nordea Bank AB" Latvijas filiāle bija pēc aktīviem piektā lielākā banka Latvijā, bet "DNB banka" Latvijā bija pēc aktīviem septītā lielākā banka, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas informācija.

"Nordea" Latvijas filiāles aktīvu apmērs pirmā ceturkšņa beigās bija 3,08 miljardi eiro, bet "DNB bankas" - 2,24 miljardi eiro.

Pēc aktīviem lielākā banka Latvijā ir "Swedbank", kuras aktīvu apjoms pirmā ceturkšņa beigās bija 5,4 miljardi eiro.

Pēc klientu skaita 2015.gada beigās "DNB banka" bija ceturtā lielākā banka Latvijā, bet "Nordea" Latvijas filiāle - piektā lielākā banka, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas informācija.

"DNB bankai" pērn gada nogalē Latvijā bija 166 496 klienti, tai skaitā 153 050 fiziskas personas un 13 446 juridiskas personas. "Nordea" bankas Latvijas filiālei pērn gada nogalē bija 99 672 klienti, no tiem 10 262 bija juridiskās personas, bet 89 410 - fiziskās personas.

Pagājušajā gada beigās visvairāk aktīvu klientu Latvijā bija "Swedbank" - 954 095 klienti, tai skaitā 883 207 privātpersonas un 70 888 juridiskas personas.

Pēc izsniegto kredītu apmēra pirmā ceturkšņa beigās "Nordea" bankas Latvijas filiāle bija otrajā vietā, izsniedzot 2,6 miljardus eiro, bet "DNB banka"- ceturtajā vietā ar izsniegtiem 1,56 miljardiem eiro.

Lielākā kredītu izsniedzēja Latvijā pirmā ceturkšņa beigās bija "Swedbank", kas kredītos bija izsniegusi 3,16 miljardus eiro.

Pēc piesaistīto noguldījumu apjoma pirmā ceturkšņa beigās "Nordea" Latvijas filiāle bija sestajā vietā ar 1,68 miljardiem eiro, bet "DNB banka" - septītajā vietā ar gandrīz 1,2 miljardiem eiro.

Lielākā noguldītāju piesaistītāja marta beigās bija "Swedbank" ar 4,2 miljardiem eiro.


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas