Aivara Kokta cūku audzēšanas kompleksa peļņa pārsniedz miljonu eiro
Cūku audzēšanas kompleksa "Ulbroka" peļņa pērn pārsniedz miljonu eiro.
Bizness un ekonomika
2016. gada 3. septembris, 20:33

Aivara Kokta cūku audzēšanas kompleksa peļņa pārsniedz miljonu eiro

Jauns.lv

Cūku audzēšanas uzņēmums SIA "Ulbroka" pagājušajā gadā strādāja ar 6,008 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 6,429 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa bija 1,381 miljons eiro salīdzinājumā ar 969 573 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn lielākie ieņēmumi bijuši par pašu audzēto kviešu pārdošanu, kam seko ieņēmumi no cūkgaļas un subproduktu pārdošanas.

Pagājušajā gadā "Ulbrokā" uzbūvēta mēslu krātuve un tehnikas angārs, iesaistot publisko finansējumu, iegādāti vaislas dzīvnieki no Austrijas uzņēmuma "SZV" ganāmpulka atjaunošanai, kā arī ekspluatācijā nodota kaltēšanas līnija ar graudu uzglabāšanas tvertnēm.

Uzņēmuma darbības joma joprojām ir cūkgaļas un vaislas cūku ražošana, cūku kautuves darbība, cūkgaļas piegāde patērētājam, tirdzniecība ar lopbarību, kā arī elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana savā biogāzes stacijā.

Dzīvnieku skaits fermā svārstās ap 16 000 cūkām, tajā skaitā 1100 ir sivēnmātes. Saimniecībā mēnesī vidēji piedzimst 2500 sivēnu.

"Ulbroka" dibināta 1992.gadā Stopiņu novada Ulbrokā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 707 408 eiro, nodarbināto skaits pērn - 51 darbinieks.

"Ulbroka" pilnībā pieder Aivaram Koktam. Viņš ir arī Stopiņu novada Goda pilsonis.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA

Tēmas