ASV pret Eiropu! Biķerniekos aizvadīts pasaules grandiozākais drifta šovs. FOTO
Lietainais laiks drifta sacensības padarīja ne mazāk aizraujošas.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 4. septembris, 14:47

ASV pret Eiropu! Biķerniekos aizvadīts pasaules grandiozākais drifta šovs. FOTO

Jauns.lv

HGK drifta komanda šogad svin savu desmit gadu jubileju, kurai par godu 3.septembrī Biķernieku trasē tika rīkota divu kontinentu "drifta sadursme" "HGK Drift Challenge". Pasaulē spēcīgākā drifta čempionāta "Formula Drift" zvaigznēm no ASV stājas pretī Eiropas izlasei, kuras sastāvā bija arī labākie Latvijas piloti.

Sestdien Biķernieku trasē drifta sacensībās "HGK Drift Challenge" piedalījās arī Latvijas labākais šī sporta veida pārstāvis Kristaps Blušs, kuram šogad šīs bija pirmās un vienīgās sacensības savu skatītāju priekšā. Pēdējos divus gadus HGK komanda ar pilotu Blušu priekšgalā ar labiem panākumiem startē ASV notiekošajā "Formula Drift" seriālā, tomēr Eiropas un Latvijas sacensībās komanda manāma ļoti reti. Blušs jūnija sākumā sensacionāli izcīnīja otro vietu "Formula Drift" trešajā posmā.

"Formula Drift" šīs sezonas čempionātā Blušs pirmajos sešos posmos ticis pie 186 punktiem, kas viņam dod 16.vietu kopvērtējumā.

Pērn Blušs kļuva par pirmo latviešu drifta braucēju, kurš sacenties ārpus Eiropas, bet viņš tikai reizi spēja pārvarēt izslēgšanas sacensību pirmo kārtu un brauca astotdaļfinālā.

HGK komandas pilots Blušs 2013.gadā izcīnīja Austrumeiropas drifta vicečempiona titulu, savukārt gadu vēlāk tam tika pievienoti Austrumeiropas čempiona un Krievijas vicečempiona tituli. Pērn viņš "Formula Drift" sezonu noslēdza 28.pozīcijā, bet bija otrs labākais debitants.

Savukārt no pasaules spēcīgākā drifta seriāla Biķernieku trasē sacentās amerikāņi Raiens Tuerks, Čelsijs Denofa un Mets Pauerss. Visi trīs sportisti brauca ar HGK komandas būvētiem automobiļiem.

LETA/Foto: Nauris Garkaklis