Bankrotējušās bankas "Snoras" pārdoto villu Nicā Francijas kompānija pārdod tālāk divreiz dārgāk
Banka "Snoras" tika nacionalizēta 2011.gada 16.novembrī, bet 2012.gada 22.augustā pasludināta par bankrotējušu.
Bizness un ekonomika
2016. gada 7. septembris, 13:12

Bankrotējušās bankas "Snoras" pārdoto villu Nicā Francijas kompānija pārdod tālāk divreiz dārgāk

Jauns.lv

Bankrotējušajai Lietuvas bankai "Snoras" piederējusī villa Francijas kūrortpilsētā Nicā, ko bankrota administrators nesen pārdeva par 1,95 miljoniem eiro, pārdota tālāk par gandrīz divas reizes lielāku summu, vēsta portāli "15min.lt" un "Lrytas.lt".

Kā "15min.lt" norādījis "Snoras" bankrota administrators Gintars Adomonis, savulaik arī viņa priekštecis Nīls Kūpers centies šo bankas īpašumu pārdot par vairāk nekā trim miljoniem eiro, taču nesekmīgi.

Villu no "Snoras" nesen nopirka Nicas kompānija "BS INVEST", bet par tās tālākpārdošanu gādājusi aģentūra "Nice Properties".

Lietuvietis Dainors, kas strādā Nicā par nekustamā īpašuma brokeri, bet nav vēlējies atklāt savu uzvārdu, portāliem paudis viedokli, ka villa franču kompānijai pārdota pārāk lēti.

Jau ziņots, ka villu Vidusjūras krastā banka iegādājusies 2008.gadā, bet nav izmantojusi. Kreditoru noteiktā villas sākumcena bija 1,8 miljoni eiro.

Kā pēc villas pārdošanas izteicās Adomonis, savulaik lēmumu to iegādāties "Snoras" skaidrojusi ar nodomu iekārtot tur savu filiāli un nodaļu. Ēka daudzus gadus stāvējusi neizmantota, tās komerciālā vērtība nemitīgi kritusies, tādēļ bankrota administrators pauda gandarījumu, ka šo objektu izdevies pārdot dārgāk par kreditoru noteikto sākumcenu.

Banka "Snoras" tika nacionalizēta 2011.gada 16.novembrī, bet 2012.gada 22.augustā pasludināta par bankrotējušu. "Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% likvidējamās "Latvijas Krājbankas" akciju.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA