Auto un tehnoloģijas
2016. gada 8. septembris, 14:08

Viss, kas tev jāzina par "Apple" jaunumiem. Cilvēki visā pasaulē jau neganti joko. FOTO

Jauns.lv

Vakar notika ikgadējā “Apple” preses konference, kuras laikā tika prezentēti jaunie “Apple” produkti – iPhone 7, jauni viedpulksteņi, kā arī dažādas spēles. Kas ir galvenās izmaiņas, kuras varam sagaidīt?

Telefonu cenas nepaaugstinās, Latvijā gaidāms drīz

Cenas paliks tādas pašas, kā vecajam modelim, taču datu ietilpība palielināsies. iPhone 7 mazākā pieejamā datu ietilpība nu būs 32GB, un 16GB modelis tiks atmests.

Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka jaunie viedtālruņi Latvijas tirgū varētu nonākt 23. septembrī, savukārt iepriekšpārdošanu vairumtirgotājs “Capital” sāks jau rīt, 9. septembrī. Taujāti par iespējamo viedtālruņu cenu, "Capital" pārstāvji norādījuši, ka tās vēl nav zināmas, bet parasti cenas ir tādas pašas kā Īrijā. Kā liecina "Apple" mājaslapā pieejamā informācija, Īrijā "iPhone 7" cena sākas no 779 eiro, bet "iPhone 7 plus" - sākot no 919 eiro.

"Apple Watch" pulkstenis vēl gudrāks un izturīgāks

"Apple Watch Series 2" viedpulkstenis tagad aprīkots ar globālās pozicionēšanas sistēmu (GPS), kas ļaus cilvēkiem iegūt sportisko aktivitāšu datus treniņos pat ārpus telpām bez nepieciešamības līdzi ņemt viedtālruni. Tāpat jaunais pulkstenis būs ūdensizturīgs un tam būs pieejami vairāki modeļi – alumīnija, nerūsējošā tērauda un baltas keramikas.

Oficiāli atklāti jaunie iPhone 7 un iPhone 7 Plus

Jaunie telefoni būs ūdensnecaurlaidīgi pat 50m dziļumā un to akumulatora darbības laiks pieaugs par 2 stundām. Turklāt “Apple” telefoniem raksturīgā apaļā poga nu būs skārienjutīga. iPhone 7 Plus izcelsies ar to, ka tam būs 2 aizmugurējās kameras, kuras nodrošinās labāku foto kvalitāti. Vizuāli telefoni izskatās ļoti līdzīgi 6s modelim, taču tagad būs pieejamas vēl divas melnu krāsu opcijas – melni matēts un spīdīgs “Jet Black” modelis.

Drosmīgs solis – pazūd austiņu ieeja, parādās jaunas bezvadu austiņas

Vairāki ieejas/izejas porti tiks apvienoti – austiņu un lādētāja ieeja būs viena un tā pati. Lai arī katrā jauna iPhone kastītē būs arī adapteris, kas ļaus izmantot standarta austiņas, “Apple” izveidojuši AirPods – bezvadu austiņas. Jaunās austiņas varēs automātiski savienot ar visām iCloud ierīcēm, turklāt, divreiz piesitot pie austiņām, ieslēgsies Siri. Austiņu darbības laiks būs 5 stundas, pēc tam tās būs jāuzlādē speciālā uzglabāšanas kastītē.

Būs pieejamas jaunas spēles

"Apple" kopīgi ar Japānas videospēļu kompāniju "Nintendo Co." paziņoja, ka visu iemīļotā "Super Mario Run" spēle šogad nonāks "App Store" veikalā. Turklāt "Apple", "Nintendo" un spēļu izstrādātājs "Niantic" pavēstīja, ka spēle "Pokemon Go" šomēnes būs pieejama arī "Apple Watch" lietotājiem. Tajā būs informācija par noieto distanci, sadedzinātajām kalorijām, to, pēc cik ilga laika izšķilsies Poke olas, kā arī tuvumā esošu Pokemonu precīzu atrašanās vietu.

Tiesa gan, ne visi ir sajūsmā par radītajām izmaiņām un jaunumiem. Lūk, “Twitter” lietotāju reakcijas par jaunajiem “Apple” produktiem:

“Piedod Apple, taču austiņu vadi man nepieciešami, lai cilvēki pa gabalu zinātu, ka nevēlos ar nevienu runāt” “Iemetu bikšu kabatās*

*tāpat sapinās*”

“Austiņu ieeja pret Mario = labs darījums”

“Jaunajā iOS Mario spēlītē mūsu varoņa misija būs atrast iPhone lādētāju, kuram vada gumijas apvalks uzreiz nenodils”

“”Esam samazinājuši telefona biezumu, un tagad iespēja, ka tas iekritīs starp mašīnas sēdekli un roku atzveltni, ir palielinājusies par veseliem 45%””

“Vienīgā lieta, kas mani par apple pulksteni priecē, ir tas, ka varu noskatīties, kā mani draugi blenž uz mani, kad ar to runāju, un domā, kas esmu idiots”

“iphone 55 ir samudžinājies austiņu vads”

“Kāpēc lai es pirktu austiņas, ja 2 nedēļas vēlāk tās uz zemes varēs redzēt vairumā”

“Mēs visi jau zinām, ka pēc 12 gadiem Apple gribēs, lai ieliekam austiņu implantus un mēs tik noteiksim “LABI, VIENALGA.””

“Vai esi kādreiz sapņojis par laiku, kad varēsi uzlādēt savas austiņas? Uzmini nu”

“Es: kur ir manas dziesmas

Apple: gan jau pat neiedomājies, ka tev vajadzīgas 2 kameras!

Es: kur ir faili, kurus nopirku

Apple: tas ir udensnecaurlaidīgs!”

Annija Pētersone/LETA/ Foto: Reuters/Scanpix/LETA