Izpētīts, kurās jomās strādājošie Latvijā saņem vislielākās algas
Noskaidrotas "ienesīgākās vietas". Ja gribi labu algu, pievērsies finanšu, apdrošināšanas vai IT jomai.
Bizness un ekonomika
2016. gada 10. septembris, 10:59

Izpētīts, kurās jomās strādājošie Latvijā saņem vislielākās algas

Jauns.lv

Latvijā lielākais vidējais atalgojums ir iedzīvotājiem, kuri ir nodarbināti finanšu un apdrošināšanas, kā arī informāciju tehnoloģijas jomā, liecina Latvijas statistikas ikmēneša biļetena dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vidējais atalgojums šī gada otrajā ceturksnī finanšu un apdrošināšanas jomā strādājošajiem bija 1332 eiro pēc nodokļu nomaksas. Atšķirība ir atalgojumā, ko šajā sfērā saņem publiskajā un privātajā sektorā nodarbinātie - attiecīgi 1398 eiro un 1322 eiro.

Otrs lielākais atalgojums bijis informācijas un komunikāciju pakalpojumu sfērā, kur vidējā alga bijusi 983 eiro pēc nodokļu nomaksas. Sabiedriskajā sektorā atalgojums šajā sfērā bijis 994 eiro, bet privātajā sektorā - 981 eiro.

Elektroenerģijas, gāzes apgādes, siltumapgādes un gaisa kondicionēšanas nozarē vidējais atalgojums pēc nodokļu nomaksas bijis 834 eiro. Sabiedriskajā sektorā vidējais atalgojums "uz rokas" bijis 838 eiro, bet privātajā - 814 eiro.

Salīdzinoši vismazākais atalgojums bijis izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu jomā, kur otrajā ceturksnī vidēji izmaksāti 410 eiro pēc nodokļu nomaksas. Sabiedriskajā sektorā atalgojums šajā sfērā bijis 510 eiro, bet privātajā sektorā nedaudz mazāks - 410 eiro.

Veselības un sociālās aprūpes jomā vidējais atalgojums "uz rokas" bijis 572 eiro, turklāt sabiedriskajā sektorā tas bijis 571 eiro, bet privātajā sektorā - 605 eiro. Tikmēr izglītībā vidējais atalgojums bijis 501 eiro, tostarp valsts sektorā 498 eiro un privātajā sektorā - 503 eiro "uz rokas".

LETA/Foto: Shutterstock