Kristaps Blušs "Formula Drift" seriāla posmā sensacionāli aizkļūst līdz pusfinālam
Iekļūšana pusfinālā ir Kristapa Bluša otrais labākais sasniegums "Formula Drift" sacensībās, jo jūnijā posmā Longbīčā viņš sensacionāli bija otrais.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 11. septembris, 14:22

Kristaps Blušs "Formula Drift" seriāla posmā sensacionāli aizkļūst līdz pusfinālam

Jauns.lv

Divkārtējais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) uzvarētājs Kristaps Blušs sestdien ASV negaidīti sasniedza pusfinālu pasaules spēcīgākā drifta čempionāta "Formula Drift" etapā.

Vispirms kvalifikācijas sacensībās Blušs uzrādīja 20.rezultātu, bet pēc tam pirmajā kārtā jeb 1/16 finālā viņš pārspēja Džefu Džonsu, turklāt nākamajā duelī viņam izdevās pieveikt arī japāni Kenširo Guši.

Savukārt ceturtdaļfinālā Blušs pieveica lietuvieti Aurimu Bakhi, bet pusfinālā latvietis pieļāva lielu kļūdu, izslīdot ārpus trases, kā rezultātā viņam nācās piekāpties amerikānim Metam Fīldam, kurš pēcāk kļuva arī par šī posma uzvarētāju.

Tiesa, iekļūšana pusfinālā ir Bluša otrais labākais sasniegums "Formula Drift" sacensībās, jo jūnijā posmā Longbīčā viņš sensacionāli bija otrais.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 503 punktiem atrodas divkārtējais sacensību čempions Kriss Forsbergs, kamēr Blušs ar 252 punktiem ir 12.vietā.

Sezonas pirmajā etapā, kas notika aprīlī Blušs aizkļuva līdz astotdaļfinālam, bet otrajā posmā nepārvarēja 1/16 fināla barjeru. Trešajā posmā viņš tika pie sensacionālas otrās vietas, nākamajā aizkļuva līdz astotdaļfinālam, bet pēc tam nekvalificējās 1/16 finālam. Savukārt iepriekšējā posmā viņš nepārvarēja 1/16 fināla barjeru.

Pērn Blušs kļuva par pirmo latviešu drifta braucēju, kurš sacenties ārpus Eiropas, bet viņš tikai reizi spēja pārvarēt izslēgšanas sacensību pirmo kārtu un brauca astotdaļfinālā.

Šosezon "Formula Drift" seriālā profesionāļiem plānots vēl viens, astotais, etaps.

HGK komandas pilots Blušs 2013.gadā izcīnīja Austrumeiropas drifta vicečempiona titulu, savukārt gadu vēlāk tam tika pievienoti Austrumeiropas čempiona un Krievijas vicečempiona tituli. Pērn viņš "Formula Drift" sezonu noslēdza 28.pozīcijā, bet bija otrs labākais debitants.

LETA/Foto: Rawcar.com