Bizness un ekonomika
2016. gada 12. septembris, 09:33

Prezidents: "Nākamā gada budžeta pieņemšanas process ir apmierinošs"

Jauns.lv

Nākamā gada budžeta pieņemšanas process ir apmierinošs, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Tas, ka valdība ir spējusi vienoties par sākotnējo budžeta rāmi, apliecina tās spēju pieņemt lēmumus, uzskata Valsts prezidents.

Kā norādīja Vējonis, svarīgi, ka nākamā gada budžets turpina iesākto, novirzot papildus līdzekļus aizsardzībai, iekšējās drošības stiprināšanai, izglītībai, veselībai.

"Budžeta veidošanas process kopumā ir apmierinošs un nav runa par būtiskām nodokļu izmaiņām," teica Vējonis.

Viņaprāt, tā dēvētā deputātu kvota nav nekas nosodāms. Saeimas deputāti nevarot būt tikai un vienīgi valdības lēmumu apstiprinātāji. Viņiem ir tiesības iesniegt priekšlikumus par jebkuru likuma projektu, kas nonāk Saeimā, tostarp par budžetu, uzskata Vējonis. Atsevišķs jautājums gan esot par to, kam tiek novirzīti budžeta līdzekļi.

Kā ziņots, nākamgad prioritārajiem pasākumiem no valsts budžeta plānots novirzīt 144,1 miljonu eiro, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Iepriekš prioritārajiem pasākumiem no valsts budžeta tika paredzēts novirzīt 102,6 miljonus eiro.

Izmaiņas notikušas, ņemot vērā papildu līdzekļu piešķiršanu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kā arī vairākiem kapacitātes stiprināšanas pasākumiem.

LETA / Foto: LETA