Krievu miljardieris Abramovičs izrāda savus dārgos un ekskluzīvos superauto. VIDEO
Lai bagātnieki varētu priecāties netraucēti, uz divām dienām tika slēgta trase.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 13. septembris, 16:04

Krievu miljardieris Abramovičs izrāda savus dārgos un ekskluzīvos superauto. VIDEO

Jauns.lv

Krievijas oligarhs Romāns Abramovičs izbrīnījis visas pasaules autofanus, izrādot savu 8,5 miljonus vērto superauto kolekciju. 

Britu mediji vēstī, ka futbola kluba "Chelsea" īpašnieks Abramovičs palielījies ar savu iespaidīgo autoparku Nirburgringas autotrasē Vācijā, ātri vien nokļūstot pasaules mediju virsrakstos. 

Tapis zināms, ka Abramovičs trasē izklaidējies ar citu krievu oligarhu - Viktoru Haritoņinu, kurš slēdza trasi uz divām dienām, lai kopā ar draugu varētu kārtīgi izpriecāties.

Aplēses liecina, ka kopējā automašīnu vērtība ir 8,5 miljoni britu mārciņu (10,4 miljoni eiro). Viņa superauto kolekcijā ir arī ekskluzīvais "Pagani Zonda R" - tādu pasaulē ir vien 15 un šī auto cena ir aptuveni 2,5 miljoni mārciņu. 

Krievu bagātnieka autoparkā ir arī tādi spīdekļi kā "Ferrari FXX", "Buggati Veyron", "Ferrari 488 GT3", "Mercedes-Benz AMG GT3", "Lamborghini Reventon" un "Aston Martin Vulcan". 

Nirburgringas instruktore Tatjana Golovliovo sacījusi, ka pasākums trasē bijis ekskluzīvs notikums, ko sarīkoja trases īpašnieks Haritoņins kopā ar saviem draugiem. Bagātnieku izklaižu laikā notikuma vieta bijusi slēgta un neviens cits, izņemot darbiniekus, netika ielaisti. 

    Abramovičs Jūrmalā svin Krutoja dzimšanas dienu

Kasjauns.lv/Foto: EPA/LETA, ekrānuzņēmums no video