Parlamentārais sekretārs: "airBaltic" drošības kontrolei ir jābūt vēl stingrākai
Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Edgars Tavars uzskata, ka nav jāskatās uz citu likstām, bet jāizslēdz savas iespējamās.
Bizness un ekonomika
2016. gada 18. septembris, 13:43

Parlamentārais sekretārs: "airBaltic" drošības kontrolei ir jābūt vēl stingrākai

Jauns.lv

Aviokompānijas "airBaltic" drošības kontrolei ir jābūt vēl stingrākai nekā patlaban, komentējot situāciju saistībā ar "airBaltic" reisu BT641 Rīga-Cīrihe, kurš vakardien veica ārkārtas nosēšanos, atzina Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Edgars Tavars.

Viņš pastāstīja, ka piektdien satiksmes ministra Ulda Auguļa vadītās visu SM pārraudzībā esošo iestāžu sanāksmes laikā tika panākta vienošanās ar "airBaltic" vadības pārstāvjiem par nepieciešamajiem preventīviem soļiem, kas lidsabiedrībai jāveic, lai nodrošinātu maksimālu pasažieru un apkalpes drošību. Arī vakardienas gadījums, kad "airBaltic" reisam BT641 Rīga-Cīrihe bija jāveic ārkārtas nosēšanās, pierāda, ka "airBaltic" nekavējoties ir jāpilda SM prasības, ka drošības kontrolei ir jābūt vēl stingrākai.

"Mēs nedrīkstam sevi mierināt ar domu, ka pasaulē šādi gadījumi avioindustrijā notiek gandrīz katru dienu. Mums ir tikai viena nacionāla aviokompānija un šī kompānija nedrīkst iemigt "ziemas miegā" uz likmes liekot cilvēku drošību. Īpaši ņemot vērā, ka šis nav pirmais gadījums kompānijas nesenā vēsturē," sacīja Tavars.

Vienlaikus viņš pauda lepnumu par "airBaltic" piederošās lidmašīnas "Bombardier Q400" pilotu un visas apkalpes augsto profesionalitāti, kamdēļ gaisa kuģis tika nosēdināts bez problēmām un cietušo nebija.

Jau ziņots, ka starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļš vakardien tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ, "airBaltic" reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā "Rīga" veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju.

Lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bija bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi. Neviens lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ necieta.

Apkalpe, kas nosēdināja "airBaltic" lidmašīnu, kurai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju, bija pieredzes bagāta, pauda "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs aģentūrai BNS iepriekš teica, ka starptautiskajai lidostai "Rīga", sagaidot nolaižamies "airBaltic" lidmašīnu ar priekšējās šasijas problēmām, tas ir bijis pirmais šāds notikums, un jebkurš gadījums, kad lidmašīna nolaižas bez visām izlaistām šasijām ir ļoti nopietns incidents.

LETA/Foto: Zane Bitere/LETA