Auto un tehnoloģijas
2016. gada 20. septembris, 22:58

Jaunā mācību grāmata skolēniem par ceļu satiksmes drošību - atklāta!

Jauns.lv

Sagaidot jauno mācību gadu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sagatavojusi dāvanu visiem Latvijas pirmklasniekiem – atraktīvu mācību grāmatu sākumskolas bērniem “Mans drošais ceļš kopā ar Luksoforiņu”. 2016.gada 20.septembrī Rīgas Motormuzejā notika grāmatas atklāšanas svētki, uz kuriem bija aicināti teju 500 sākumskolas bērni no Rīgas un Pierīgas.

Ilustrācijām bagātā grāmata bērniem saprotamā veidā skaidro ceļu satiksmes pamatjēdzienus, māca:

•    kā pareizi un droši rīkoties ikdienā, mērojot ceļu uz skolu,

•    veicina radošu domāšanu, apgūstot ceļu satiksmei nepieciešamās iemaņas un prasmes,

•    māca analizēt savu un citu pieredzi par satiksmes drošības sistēmām.

CSDD sabiedrisko attiecību speciālisteV.Kjaspere iepazīstināja skolotājus un bērnus ar jauno grāmatu, kura kopā ar interaktīvām mācību stundām ir pieejama arī CSDD izglītības portālā www.berniem.csdd.lv. Valsts izglītības satura centra pārstāve A.Miesniece, uzrunājot bērnus, uzsvēra, cik svarīgi ir būt zinošiem visos drošības jautājumos, kas skar bērnu ikdienu.

Savas zināšanas bērni varēja papildināt, izspēlējot kopā ar Luksoforiņu satiksmes drošības spēles un saņēma Luksoforiņa skolas dalībnieka diplomu.

Pēc svētkiem bērni devās aizraujošā ceļojumā motoru pasaulē jaunatvērtajā CSDD Rīgas Motormuzejā, kur iepsējams arī piedalīties ceļu satiksmes drošības nodarbībās un nokārtot velosipēda vadītāju teorētisko eksāmenu. Pavisam drīz muzeja pedagoģisko nodarbību klāsts tiks papildināts ar tehnikas un zinātnes darbnīcām, kur profesionālu muzeja pedagogu vadībā būs iespēja piedalīties brīnumainos ar fiziku un tehniku saistītos eksperimentos.


Regīna Zommere/Publicitātes foto

Tēmas