Rīga un Tallina pasaules finanšu centru reitingā apsteigušas Maskavu
Rīga, kas tikai šogad pirmo reizi iekļauta minētajā reitingā, pakāpusies par 19 vietām un atrodas 50. vietā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 26. septembris, 20:58

Rīga un Tallina pasaules finanšu centru reitingā apsteigušas Maskavu

Jauns.lv

Tallina un Rīga apsteigušas Maskavu Londonā bāzētās konsultāciju kompānijas "Z/Yen" veidotajā pasaules finanšu centru reitingā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina Globālais finanšu centru indekss ("Global Finance Centre Index"), kas tiek publicēts reizi pusgadā, Igaunijas galvaspilsēta kopš iepriekšējās reizes pakāpusies par 28 vietām un ierindojusies 50.vietā no 87 pilsētām, bet Austrumeiropas reitingā Tallina ieņem otro augstāko pozīciju, atpaliekot tikai no Varšavas, kas savukārt atrodas 45.vietā un šajā laikā pakāpusies par trim pozīcijām.

Rīga, kas tikai šogad pirmo reizi iekļauta minētajā reitingā, pakāpusies par 19 vietām un atrodas 50.vietā, bet no Austrumeiropas valstu pilsētām ir trešā un salīdzinājumā ar iepriekšējo reizi apsteigusi arī Prāgu, Budapeštu un Stambulu.

Tikmēr Maskava kopējā sarakstā nokritusies par 17 vietām un palikusi 84.vietā, bet Sanktpēterburga - par trim vietām un atrodas 85.vietā.

Pirmās trīs vietas globālajā reitingā joprojām ieņem Londona, Ņujorka un Singapūra, tālāk seko Honkonga, Tokija un Sanfrancisko.

Globālais finanšu centru indekss tiek regulāri atjaunots divas reizes gadā - martā un septembrī.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA