Garšas frekvence Siguldā. Jauna elpa
Bizness un ekonomika
2016. gada 30. septembris, 04:00

Garšas frekvence Siguldā. Jauna elpa

Jauns.lv

Tikai nepasteidzies garām – braucot no Rīgas, Siguldas četrzvaigžņu viesnīca Segevold jāmeklē Vidzemes šosejas labajā, nevis kreisajā pusē! Viesnīcas restorāns "Garšas frekvence" rudens drēgnumā ir īstā vieta, kur baudīt omulību un lielisku ēdienu, ko pasniedz jauns un talantīgs šefpavārs.

Restorānam Siguldā allaž ir jābūt formā – ne tikai ievziedu trakumā, rudens lapu krāsainajā karuselī vai sarmas piebirušā ziemas brīvdienu rītā. Tam vienmēr ir jāpārsteidz savs viesis, kurš Vecrīgas izsmalcinātību baudījis līdz garlaicībai nu meklē eleganci un omulību vienkāršībā. Tiesa, vārdiņš vienkāršība nepavisam nenozīmē kaut ko vienkāršu, bet gan asprātīgi neparastu, jo siguldieši ir zinoša un inteliģenta publika.

Viesnīcas Segevold restorāna Garšas frekvence jaunais un talantīgais šefpavārs Vadims Jevsejevs to formulē šādi: modernā Eiropas mājas virtuve restorāna tehnikā un izpildījumā. Un moderns nozīmē maksimālu Latvijas produktu izmantošanu arī cittautu recepšu inspirētos ēdienos. “Latvijā ir lieliski dārza un savvaļas produkti, ogas, augļi, saknes. Rudenī Garšas frekvencē visiecienītākā ir ķirbju biezzupa, pērļu grūbu risoto ar meža sēnēm un sparģeļiem, krāsnī ceptas sarkanās bietes, lēni gatavots jēra stilbiņš vai Latvijā auguša liellopa steiks, ko īpaši iecienījuši kungi. Dāmas biežāk izvēlas balto zivi – zandartu, arī siera kūka ar ingveru ir topā. Populāra ir arī pasta ar zivi vai liellopa gaļu,” viņš dalās vērojumos. “Protams, mūsu ēdienkartē ir arī viesu slavētie garšaugos ceptie kalmāri un tīģergarneles, kā arī laša filejas tartars, kas top no produktiem, ko rūpīgi izvēlamies no ārvalstu uzņēmumu piedāvājuma. Bez eksotikas neiztikt, jo restorāna apmeklējums tomēr vairākumam viesu ir mazi svētki, tad kāpēc sevi nepalutināt arī ar svešākiem garšu un tekstūru salikumiem? Ne velti restorāna ēdiens tik labi izskatās šķīvī – cilvēks jau vispirms ēd ar acīm! Tiesa, Garšas frekvencē minimālisms porciju apjomā nav iecienīts, tad jādodas uz kādu Vakareiropas Michelin zvaigznes restorānu,” saka šefpavārs un piebilst, ka viņa viesiem pēc dienas, ko pavadījuši Siguldas zelta rudens drēgnumā, ir laba apetīte un viņi ir priecīgi par sildošu dzērienu un omulīgu gaisotni.

 

“ Good Stay viesnīcu grupas četrzvaigžņu viesnīca Segevold Siguldā darbojas jau astoņus gadus, un, iespējams, mēs 40 numuriņus, plašo atpūtas kompleksu ar saunu un džakuzi, kā arī iespēju baudīt maltīti uzlūkojām par vienu veselu, neviļus atstājot novārtā omulīgo restorānu kā vietu, uz kuru cilvēki nāk pusdienot vai vakariņot arī tad, ja nenakšņo hotelī. Tāpēc nu vēlamies labot šo netaisnību, un jaunā šefpavāra Vadima Jevsejeva pieredze un radošums patiesi ir iemesls, lai Siguldas iedzīvotāji un viesi no jauna atklātu Garšas frekvenci,” atzīst restorāna vadītāja Laura Jurkšta. “Varbūt sāciet ar svētdienu branču, kurā no pulksten 12 līdz 16 jaukā kompānijā varat baudīt vēlās brokastis.

Tas varētu būt ideālais piedāvājums ģimenēm ar bērniem, jo – kamēr mamma ar tēti dzer garo kafiju un niekojas ar uzkodām, mazie tiek nodarbināti garšu laboratorijā. Restorāns ir piemērots arī dzimšanas dienu svinībām un citiem banketiem – vasarās tam noderēs arī terase, bet drēgnumā visiem labāk patīk siltums un omulība, par ko gādā Garšas frekvences interjera koncepts.” Restorāna a la carte ēdienkarte tiek mainīta divas reizes gadā, taču sezonas aktualitātes tiek iekļautas šefpavāra īpašajā piedāvājumā. Garšas frekvence ir arī aktīva dažādu gastronomisko festivālu dalībniece. Piemēram, jaunā tradīcija – Siguldas restorānu nedēļa –, kam par iedvesmas avotu kalpoja Rīgas gardēžu mazie svētki, pilsētas restorāniem un kafejnīcām ir radījusi jaunu izaicinājumu: ne tikai piepildīt izglītotās un prasīgās siguldiešu vēlmes, bet šajā spēlē ievilināt arī rīdziniekus un iedvesmot cēsniekus.

Kā nekā nākamais, 2017. gads Rīgu, Siguldu un Pārgaujas novadu apvienos Eiropas gastronomiskajā reģionā, kam nu vajadzēs attaisnot šo iespēju un godu pasaulei pasniegt maltītes “Ar dabu šķīvī”. Garšas frekvence šim izaicinājumam ir gatava. Tāpat Siguldas rudens restorānu nedēļai, kas noritēs novembrī – laikā, kad zelta rudens lapu virpulis būs mitējies un pavāriem būs vairāk laika iedziļināties un ļauties garšu ceļojumiem. Un, ja jau runājam par ceļojumiem, tad jāsaka, ka šefpavārs Vadims Jevsejevs iedvesmu jauniem ēdieniem, garšu salikumiem un tehnikām smeļas savos ceļojumos – Dienvidamerikā, Āfrikā. Turklāt viņš nav nekāds lēnais tūrists, bet īsts ekstrēmo sajūtu cienītājs: lec ar izpletni Marokā, tikko iekarojis Monblānu Francijā...

Pirms darba savā pirmajā prakses vietā – Vecrīgas dizaina viesnīcas Dome Hotel&Spa restorānā pie šefpavāra Aleksa Žiļuka, no kura daudz mācījies – Vadims gāja jūrā, turklāt nevis strādāja kambīzē, bet bija jūrnieks. “Kad nokļuvu restorāna virtuvē, mani tiešām tik ļoti viss interesēja, ka varēju strādāt dienām, nedomājot ne par laiku, nedz atalgojumu. Pēc tam man bija iespēja strādāt Latvijas Pavāru kluba prezidentes Svetlanas Riškovas vadībā viesnīcas Tallink Hotel Riga restorāna virtuvē, arī Jūrmalas Baltic Beach Hotel&Spa – tā ka man ir pieredze arī darbā lielās viesnīcās. Man patīk gatavot no saprotamiem produktiem un nesarežģīt, turklāt visvairāk mani interesē darbs ar gaļu un zivīm. Un es nevaru teikt, ka mans iedvesmas avots ir tikai modernā skandināvu vai klasiskā franču virtuve, mani jauniem ēdieniem iedvesmo it viss: cilvēki, kolēģi, grāmatas, ceļojumi. Tāpēc ar prieku gatavoju maltīti šā omulīgā restorāna viesiem. Un ceru, ka tā patiesi pārsteigs ar tīru un noturīgu garšas frekvenci.”

Īss ieskats garšas frekvences a la carte:

*    Ķirbja krēmzupa ar pikantu kazaspiena sieru un aromātisku ķirbju sēklu eļļu –5,50 EUR.

*     Liellopa filejas steiks ar pērļu grūbu risotto un cepeša mērci – 19,90 EUR.

*     Dienas loms ar kartupeļu biezeni, kuskusu un krēmīgu klasisko franču zivju mērci –

    ,00 EUR.

*     Napoleona kūka ar bumbieru biezeni un ogu mērci – 7,00 EUR.

Reklāmas raksts sadarbībā ar "Garšas frekvence" / Publicitātes foto

Tēmas