"Tūkstošiem cilvēku zaudēs darbu" Vācijas ekonomikas ministrs kritizē bezatbildīgo "Deutsche Bank"
Deutsche Bank" akcijas cena pagājušajā nedēļā nokritās līdz rekordzemam līmenim saistībā ar bažām par bankas finansiālo stāvokli. Investorus satraukušas jau septembra sākumā izskanējušās ziņas, ka varasiestādes ASV vēlas no "Deutsche Bank" piedzīt līdz pat 14 miljardiem dolāru (12,4 miljardiem eiro), lai atceltu apsūdzības saistībā ar hipotekāro vērstpapīru tirdzniecību 2008.gada krīzē.
Bizness un ekonomika
2016. gada 3. oktobris, 13:46

"Tūkstošiem cilvēku zaudēs darbu" Vācijas ekonomikas ministrs kritizē bezatbildīgo "Deutsche Bank"

Jauns.lv

Vācijas ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriels svētdien kritizēja bankas "Deutsche Bank" rīcību attiecībā uz tās nedienām, norādot, ka bezatbildīgi vadītāji radījuši riskus vairākiem tūkstošiem darba vietu.

"Es nezinu, vai smieties vai raudāt par to, ka banka, kas spekulācijas pārvērsa biznesa modelī, tagad sevi dēvē par cietušo," žurnālistiem sacīja Gabriels pēc tam, kad "Deutsche Bank" vadītājs Džons Kraiens pagājušajā nedēļā vainoja spekulantus tajā, kāpēc bankas akcijas cena nokritās līdz rekordzemam līmenim.

Gabriels norādīja, ka pie "Deutsche Bank" nedienām vainojamas vadības iepriekš pieļautās kļūdas.

"Scenārijs ir tāds, ka tūkstošiem cilvēku zaudēs savu darbu. Viņiem tagad ir jāuzņemas atbildība par bezatbildīgu vadītāju īstenotu ārprātu," uzsvēra ministrs.

"Deutsche Bank" akcijas cena pagājušajā nedēļā nokritās līdz rekordzemam līmenim saistībā ar bažām par bankas finansiālo stāvokli. Investorus satraukušas jau septembra sākumā izskanējušās ziņas, ka varasiestādes ASV vēlas no "Deutsche Bank" piedzīt līdz pat 14 miljardiem dolāru (12,4 miljardiem eiro), lai atceltu apsūdzības saistībā ar hipotekāro vērstpapīru tirdzniecību 2008.gada krīzē.

Tāpat investoru satraukumu saasinājušas arī bažas, ka bankai varētu būt nepieciešama valsts finansiāla palīdzība.

Piektdien gan "Deutsche Bank" akcijas cena palielinājās saistībā ar ziņām, ka banka ir pietuvojusies vienošanās panākšanai ar ASV varasiestādēm, lai iespējamo naudassodu samazinātu līdz 5,4 miljardiem dolāru.

LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA