Arī mazajiem degvielas tirgotājiem Baltijā ir nākotne, uzskata "Neste"
Kopumā tirgus šeit ir ļoti piesātināts, teic "Nestes" pārstāve.
Bizness un ekonomika
2016. gada 5. oktobris, 09:23

Arī mazajiem degvielas tirgotājiem Baltijā ir nākotne, uzskata "Neste"

Jauns.lv

Baltijā degvielas tirgus ir ļoti piesātināts, sacīja degvielas mazumtirgotāja "Neste" par degvielas tirdzniecību Baltijas valstīs atbildīgā viceprezidente Katri Taskinena.

"Tā kā Baltijas tirgus ir ļoti piepildīts, konkurence ir smaga. Latvijas tirgus aug visvairāk, Lietuva ierindojas otrajā vietā, bet Igaunijas tirgū izaugsme ir lēnāka. Jebkurā gadījumā nav milzīga kāpuma, lai gan visiem tirgus dalībniekiem ir ambīcijas augt. Tāpēc konkurence ir smaga, un mēs sagaidām, ka tas tā turpināsies," teica Taskinena.

Vienlaikus viņa norādīja, ka nav iespējams paredzēt, vai turpmākajos gados konkurence kļūs vēl sīvāka.

Taskinena piebilda, ka Latvijas tirgū ir vislielākā izaugsme, jo pēc Krievijas sankcijām ir mainījusies preču loģistika, kas pozitīvi ietekmē degvielas patēriņu, kā arī Latvijā ir zemākas akcīzes nodokļa likmes nekā, piemēram, Igaunijā. "Ja valsts ir maza, akcīzes nodokļa izmaiņas kaimiņvalstīs būtiski ietekmē to, kurā valstī degviela tiek iegādāta. Patlaban, kad Igaunija palielina akcīzes nodokli degvielai, un, visticamāk, to palielinās arī nākamgad, protams, to var redzēt Latvijas patēriņa rādītājos," sacīja Taskinena.

Viņa norādīja, ka par spīti tirgus situācijai arī mazajiem degvielas tirgotājiem Baltijā ir nākotne. "Vienmēr ir vieta operatoriem, kas piedāvā labu kvalitāti. Tas, vai tu esi nepieciešams, nav atkarīgs no lieluma, bet no tā, kāds tu esi no biznesa viedokļa. Mazumtirdzniecības jomā ir svarīgi, kāda ir tava attieksme pret klientu, vai tev ir tīras degvielas uzpildes stacijas, kas piedāvā labas kvalitātes degvielu un labu servisu," teica "Neste" pārstāve.

"Neste" ir Somijas vadošais naftas un atjaunojamo resursu pārstrādes uzņēmums. Kompānijas ieņēmumi 2015.gadā bija apmēram 11 miljardi eiro. Uzņēmuma akcijas kotē Somijas biržā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA