KFC slēdzis savu ēstuvi Rīgā. Gaidīs, kamēr darbinieki iemācīsies kārtīgi cept vistas
Pārtikas un veterinārais dienests sācis administratīvo lietvedību par higiēnas prasību neievērošanu ātrās ēdināšanas tīkla KFC uzņēmumā Vecrīgā, Audēju ielā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 5. oktobris, 10:58

KFC slēdzis savu ēstuvi Rīgā. Gaidīs, kamēr darbinieki iemācīsies kārtīgi cept vistas

Jauns.lv

ASV ātrās ēdināšanas tīkla "Kentucky Fried Chicken" (KFC) ēstuve Rīgā sestdien tika uz laiku slēgta, iekams tās personāls nostiprinās prasmes, kas nepieciešamas, lai KFC komanda Latvijā ievērotu un spētu izpildīt visas noteiktās prasības un standartus, sacīja kompānijas menedžeris Lietuvā un Latvijā Juozs Berlicks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pastāstīja, ka ēdināšanas iestāde kopš sestdienas ir slēgta. "Mēs strādājam pie darbinieku apmācības. Principā mums ir apmēram 70% jaunu darbinieku, un es domāju, ka tas aizņems kā minimums nedēļu, lai visi izietu apmācību kursu, līdz ar to kā minimums nedēļu restorāns būs slēgts. Varbūt tas būs slēgts ilgāk - desmit dienas -, jo mēs ar apmācībām nesteidzamies, vēlamies, lai darbinieki zinātu ko un kā darīt," sacīja kompānijas menedžeris.

Pēc viņa teiktā, kompānijai nebija kvalitātes problēmu, taču katram darbiniekam ir jāiegūst starptautisks sertifikāts, lai viņi varētu pilnvērtīgi strādāt ne tikai KFC tīklā Latvijā, bet arī citās valstīs, kur ir KFC.

Kompānijas paziņojums sociālā tīkla "Facebook" kontā liecina, ka KFC pateicas klientiem, kuri ir paspējuši apmeklēt KFC restorānu vai plāno to darīt tuvākajā laikā. Tajā pašā laikā KFC norāda, ka ēdināšanas iestāde uz laiku būs slēgta. "KFC restorāni visā pasaulē strādā, ievērojot augstus standartus gan klientu apkalpošanā, gan kvalitatīvu un garšīgu ēdienu pagatavošanā. Tuvākajā laikā mūsu KFC restorāns Rīgā būs slēgts, jo mūsu jaunie pavāri apgūs zināšanas un pārējais personāls nostiprinās prasmes, kuras nepieciešamas, lai KFC Latvija komanda ievērotu un spētu izpildīt visas noteiktās prasības un standartus," norādīts kompānijas paziņojumā.

Jau ziņots, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir sācis administratīvo lietvedību par higiēnas prasību neievērošanu ātrās ēdināšanas tīkla KFC uzņēmumā Vecrīgā, Audēju ielā.

PVD pārstāve Ilze Meistere norādīja, ka 22.septembrī uzņēmumā tika veikta pārbaude, konstatējot vairākus higiēnas prasību pārkāpumus, līdz ar to ierosināta administratīvā lietvedība. Par līdzīgiem pārkāpumiem uzņēmums gada laikā ir sodīts divas reizes.

Berlicks iepriekš pauda, ka sūdzības par higiēnas prasību neievērošanu pilnībā neatbilstot realitātei, par ko viņš pats klātienē ir personīgi pārliecinājies. "Sociālajos tīklos izplatītas fotogrāfijas, kuras uzņēmis mūsu bijušais darbinieks, kurš bija atbildīgs par vistas produktu pagatavošanu un tīrību attiecīgajās virtuves zonās. Mums ir svarīgi, lai klienti mums uzticas un saņem kvalitatīvu un droši pagatavotu pārtiku, tāpēc sazinājāmies ar PVD, aicinot apmeklēt restorānu un pārliecināties, vai ievērojam nepieciešamās higiēnas un pārtikas drošības prasības," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka pirmās KFC ēstuves izveidē investēts pusmiljons eiro, tā atklāta Vecrīgā, Audēju ielā 14, 2015.gada 28.augustā. KFC ēstuve ir izvietota divos stāvos 300 kvadrātmetru platībā, to pārvalda Lietuvas uzņēmuma "Cibus Restaurants" filiāle Latvijā, kas reģistrēta 2015.gada 25.jūnijā. "Cibus Restaurants" Lietuvā pārvalda ne tikai KFC, bet arī picēriju "Pizza Hut" tīklu.

Saskaņā ar Latvijas Patentu valdes mājaslapā pieejamo informāciju KFC jau 1992.gadā reģistrējis preču zīmi Latvijā. Gan KFC, gan "Pizza Hut" zīmols pieder ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumam "Yum! Brands, Inc.", kura pakļautībā ir KFC, "Pizza Hut" un citi ātrās ēdināšanas apkalpošanas tīkli.

KFC patlaban ir viens no lielākajiem ātrās ēdināšanas tīkliem pasaulē, kuram pieder vairāk nekā 18 000 restorānu 115 valstīs visā pasaulē, liecina KFC mājaslapā publicētā informācija. Uzņēmuma specializācija ir vistas gaļas burgeri, nageti un cita produkcija.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA