Īpašnieki grasās nojaukt šonedēļ degušo alus darītavu "Vārpa"
5.oktobrī izcēlās ugunsgrēks Rīgā, Maskavas ielā 231, kur dega neapsaimniekota trīsstāvu mūra ēka - kādreizējā alus darītava "Vārpa".
Bizness un ekonomika
2016. gada 7. oktobris, 13:56

Īpašnieki grasās nojaukt šonedēļ degušo alus darītavu "Vārpa"

Jauns.lv

Īpašnieki plāno nojaukt bijušās Rīgas alus darītavas "Vārpa" ēkas, kurās šonedēļ bija izcēlies ugunsgrēks, informēja Rīgas domes Īpašumu departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa pastāstīja, ka bijušās alus darītavas "Vārpa" būves Maskavas ielā 231 un Ogres ielā 1 ir privātīpašums.

Īpašumu departaments 2013.gada 1.novembrī šīm ēkām noteica vidi degradējošas un cilvēku drošību apdraudošas būves klasifikāciju. Ņemot vērā nekustamā īpašumā (nedzīvojamo ēku kompleksa) vizuālo un tehnisko stāvokli, departaments vairakkārt vērsās pie īpašniekiem ar lūgumu sniegt viedokli par turpmākajām darbībām ar būvēm, norādot konstatēto būvju uzturēšanas trūkumu novēršanas termiņus.

Gailīte pastāstīja, ka departamenta rīcībā esošā informācija liecina, ka īpašnieki šobrīd saskaņo projektu būvju nojaukšanai un tuvāko mēnešu laikā plāno pilnībā īstenot būvju nojaukšanas projektu un sakārtot bijušās alus darītavas teritoriju.

Jau ziņots, ka 5.oktobrī izcēlās ugunsgrēks Rīgā, Maskavas ielā 231, kur dega neapsaimniekota trīsstāvu mūra ēka - kādreizējā alus darītava "Vārpa". Ēkai deguši bēniņi 120 kvadrātmetru platībā, kā arī jumts 230 kvadrātmetru platībā. Minētajā adresē arī reģistrēti nedaudz vairāk kā desmit uzņēmumi.

LETA / Foto: ekrānuzņēmums no video