"Rīgas siltums" tiek pie Eiropas Biznesa balvas
"Rīgas siltums" ieguvis nacionālā uzvarētāja titulu Eiropas Biznesa balvas konkursā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 9. oktobris, 16:40

"Rīgas siltums" tiek pie Eiropas Biznesa balvas

Jauns.lv

Pašvaldības AS "Rīgas siltums" ieguvis nacionālā uzvarētāja titulu Eiropas Biznesa balvas konkursā, informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Rīgas siltums" startēja Eiropas Biznesa balvas konkursā sadaļā ''Vide un korporatīvā ilgtspēja''. Savā pieteikumā uzņēmums iepazīstināja ar savu praksi, uzlabojot siltumenerģijas ražošanas un pārvades efektivitāti, tā saudzējot apkārtējo vidi, kā arī iepazīstinot ar iniciatīvām, kas tiek veiktas korporatīvās ilgtspējas jomā - rūpējoties par vidi - stādot mežu un sakopjot apkārtni un izglītojot jauniešus.

Eiropas Biznesa balvas konkurss tiek organizēts, lai novērtētu biznesa izcilību un paraugpraksi Eiropas biznesa kopienā. Konkurss norisinās jau 10.gadu, un to atbalsta biznesa līderi, akadēmiķi un politiķi no visas Eiropas. Šogad konkursā piedalījās vairāk nekā 33 000 uzņēmumu no 34 valstīm.

"Rīgas siltums" tika izvirzīts tālākai dalībai konkursā pēc pirmās vērtēšanas kārtas, kuru veica neatkarīga žūrija. Biznesa balvas pamatprincipi paredz vērtēt uzņēmumu inovāciju, biznesa ētiku un veiksmi.

Patlaban notiek vērtēšanas otrā kārta. Tajā nacionālajiem uzvarētājiem jāgatavo video prezentācija, pastāstot savu unikālo stāstu un izskaidrojot savus panākumus biznesā. Konkursa neatkarīgā žūrija labākajiem no šīs grupas piešķirs "Ruban d’Honneur" goda statusu, un pēc tam izvēlētie uzņēmumi piedalīsies Gala finālā, kas notiks nākamgad.

Atsevišķi divu kārtu balsojumā video prezentācijas tiks ievietotas Eiropas Biznesa balvas tīmekļa vietnē, un uzņēmums, kas saņems visvairāk balsu savā valstī, kļūs par Nacionālo publisko uzvarētāju.

Pagājušajā gadā balsojumā piedalījās vairāk nekā 227 000 balsotāju. 2015./2016.gada konkursā bija pārstāvēti visi Eiropas Savienības dalībvalstu tirgi, kā arī Turcija, Norvēģija, Šveice, Serbija un bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija. Šo uzņēmumu kopējais apgrozījums pārsniedz 1,2 miljardus eiro, un tajos strādā vairāk nekā 2,5 miljoni darbinieku.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA