Teikā taps glauns, daudzus miljonus vērts biznesa un dzīvojamais ciemats. FOTO
Jaunie biznesa centri "Teodors" un "Henrihs" papildinās Jaunās Teikas rajonā jau esošās biroju platības ar 39 000 kvadrātmetru jaunu biroju telpu.
Bizness un ekonomika
2016. gada 2. novembris, 17:57

Teikā taps glauns, daudzus miljonus vērts biznesa un dzīvojamais ciemats. FOTO

Jauns.lv

Nekustamo īpašumu attīstītāja "Hanner uzņēmumu grupa" ("Hanner") investēs 50 miljonus eiro divos jaunos biznesa centros "Teodors" un "Henrihs" Jaunās Teikas rajonā, šodien žurnālistiem sacīja "Hanner" vadītājs Mindaugs Valucks.

Jaunie biznesa centri "Teodors" un "Henrihs" papildinās Jaunās Teikas rajonā jau esošās biroju platības ar 39 000 kvadrātmetru jaunu biroju telpu, tādējādi Jaunajai Teikai kļūstot par lielāko biroju kompleksu Rīgā.

Noslēdzošais Jaunās Teikas attīstības posms paredz divas jaunas 16 stāvu biroju ēkas, kurās būs darba vietas vairāk nekā 3000 darbinieku.

Valucks sacīja, ka A klases biroju ēka "Teodors" 17 000 kvadrātmetru platībā tiks pabeigta līdz 2018.gada pirmajam ceturksnim, bet 22 000 kvadrātmetru plašais biznesa centrs "Henrihs" kopā ar daudzstāvu autostāvvietu tiks uzbūvēts līdz 2020.gadam.

Jaunās Teikas biznesa centri "Teodors" un "Henrihs" ir izstrādāti saskaņā ar BREEAM sertifikācijas standartiem, kas apliecina ēku ilgtspēju un kvalitāti. Līdzās biznesa centriem tiks izbūvēta jauna infrastruktūra, izbūvējot jaunu ielu, lai nodrošinātu piekļuvi no Ropažu ielas.

Tāpat šis Jaunās Teikas attīstības posms paredz lielveikala, veikalu, medicīnas centra, sporta centra, restorānu, kafejnīcu, sadzīves pakalpojumu, kā arī jauna bērnudārza 100 bērniem izveidi.

Jaunās Teikas topošo biznesa centru arhitektūru ir veidojis arhitektu birojs "Tectum" Ulda Bērziņa vadībā, bet biznesa centru interjeru ir izstrādājusi interjera dizainere Zane Tetere.

Patlaban Jaunajā Teikā jau ir biroju telpas 18 000 kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 400 dzīvokļu. Pēc pēdējās kārtas darbu pabeigšanas Jaunajā Teikā būs biroju platības vairāk nekā 50 000 kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 800 dzīvokļu.

"Hanner" sākusi jauna biroju centra celtniecību Jaunās Teikas rajonā, kas būs noslēdzošais posms pašreizējā Jaunās Teikas attīstības plānā. Jaunās Teikas izveidē 10 gadu laikā līdz šim kopumā investēti 60 miljoni eiro.

"Hanner uzņēmumu grupa" nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu Latvijā, Lietuvā, Rumānijā, Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. 20 gadu laikā "Hanner" attīstījusi birojus, komercplatības un citas telpas vairāk nekā 270 000 kvadrātmetru platībā un 4300 dzīvokļus. Kopējā attīstīto platību tirgus vērtība pārsniedz 800 miljonus eiro.

Papildus Jaunās Teikas rajonam "Hanner uzņēmumu grupa" pašlaik Rīgā attīsta biroju centru "Place Eleven" Sporta ielā 11 ar A klases birojiem 15 000 kvadrātmetru platībā un jauna koncepta dzīves telpu pilsētniekiem "26Vesetas", kas atradīsies Vesetas ielā 26.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA