"Krievi ir daudz labāki..." Vācu ģimene mēģina izlūgties patvērumu Krievijā. FOTO
Karola un Andrē kopā ar savām divām meitām un četriem mazbērniem pozē pie "Volkswagen" busiņa, ar kuru mēroja ceļu uz Krievijas galvaspilsētu.
Pasaulē
2016. gada 10. augusts, 15:58

"Krievi ir daudz labāki..." Vācu ģimene mēģina izlūgties patvērumu Krievijā. FOTO

Jauns.lv

Kāda ģimene no Vācijas devusies uz Krieviju, lai pieprasītu patvērumu, jo uzskata, ka viņu dzimtenē vairs nav droši bēgļu pieplūduma dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Britu tabloīds "Mail Online" vēstī, ka 51 gadus vecā Karola Grīzbaha un viņas 45 gadus vecais vīrs Andrē mēroja garo ceļu no Vācijas ziemeļiem līdz pat Sarkanajam laukumam Krievijas galvaspilsētas Maskavas sirdī. Kopā ar vecākiem "Volkswagen" busiņā uz Maskavu devās arī meitas Dominika un Džūlija un četri mazbērni.

Pāris norāda, ka pamest Vāciju viņus pamudināja virkne iemeslu, tostarp milzīgais valstī iebraukušo migrantu skaits.

Ģimene Krievijā ieradās jau pērnā gada nogalē, taču ar patvēruma iegūšanu negāja tik gludi, tāpēc ģimene apmetās nelielā ceļmalas viesnīcā Piemaskavā. Problēmas ar patvēruma iegūšanu radās, jo Krievijas valdība Vāciju uzskata par drošu valsti.

Kopš Grīzbahi ierašanās Krievijā, viņi bijuši spiesti paļauties uz cilvēku labo gribu, jo viņiem pagaidām nav darba vīzas. Viņi apgalvo, ka 1918.gadā noslēgtais Krievijas un Vācijas līgums par karadarbības pārtraukšanu nav īsts miera līgums, tāpēc valstis joprojām ir kara stāvoklī, kas nozīmē, ka Krievijai ir pienākums viņus aizstāvēt.

Andrē, kurš ļoti vēlas palikt Krievijā, saka: "Mēs gribam palikt šeit un strādāt. Jau daudzi cilvēki piedāvāja man darbu fermā vai celtniecībā. Es pats savām rokām uzbūvēju māju Vācijā. Es varētu arī strādāt par vācu valodas tulku vai skolotāju."

"Vācijā tev vajadzīgas neskaitāmas kvalifikācijas, lai tiktu pie darba, bet Krievijā tu vari vienkārši strādāt. Es būtu laimīgs strādāt, ja vien Krievijas amatpersonas man to atļautu," sacīja Andrē.

Tiesa gan, līdz darbam par tulku ir ejams garš ceļš, turklāt situāciju nepadara vienkāršāku fakts, ka ģimene vāji pārzina krievu valodu. Arī viņu iekrājumi sāk izsīkt arvien straujāk. "Mana krievu valoda nav tik laba, tāpēc mums nākas tulkot visus dokumentus," sūkstījās ģimenes galva.

"Naudas mums atlicis maz, tāpēc mums nākas paļauties uz vietējo iedzīvotāju labo gribu, bet krievi ir ļoti izpalīdzīgi. Šajā ziņā viņus neviens nevar pārspēt. Mēs noteikti nekad nesaņemtu šāda veida palīdzību no vāciešiem, jo viņi ir pārāk egoistiski," viņš teica.

Andrē medijos dalījās arī ar pārdomām par maldiem, kuros dzīvo viņa tautieši: "Cilvēki uzskata, ka Vācijā ir demokrātija, bet tā tas nav. Krievijas sabiedrība ir daudz labāka un Putins [Krievijas prezidents Vladimirs Putins] ir daudz labāks piemērs valsts līderim." Andrē piebilda arī, ka Putins ir galvas tiesu demokrātiskāks par Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Vīrietis turpina kratīt sirdi: "Viņi aicina šurp visus imigrantus, lai tie rīkotu nekārtības valstī un valdība varētu sākt karu. Neviena valsts nevēlas tik daudz ārzemnieku savā valstī, tikai Vācija," viņš sacīja.

"Bērnu aizsardzības dienesti ātri paņem prom bērnus no viņu vecākiem. Viņiem maksā par to, un tā ir gluži vai bērnu tirdzniecība. Mūs uztrauc, ka kas tāds varētu notikt ar mums. Un bērni tiek seksualizēti pārāk ātri. Tas notiek ar drēbju, attēlu un grāmatu palīdzību, un nav veidu, kā pret to cīnīties," norāda Krieviju iemīlējušais vācietis.

Viņš pauž, ka Krievijā ir daudz labāk, jo krievi rūpējas par ģimeni un liek to pirmajā vietā.

Andrē sieva Karola piebilda: "Visi zina, kāda ir situācija Vācijas medijos, un kāda ir saistība starp migrantiem un vardarbību. Mediji ziņo tikai par niecīgu daļu. Bērniem Vācija vairs nav droši, policija reti pārbauda šīs lietas, jo sistēma viņus attur to darīt vai arī viņiem uzbrūk tā dēvētie patvēruma meklētāji."

"Ļaujiet man darīt to skaidru - mēs neesam pret patvēruma meklētājiem, jo mums jāpalīdz cilvēkiem, kam klājas grūtāk," norādīja Karola. Ģimene uzsver, ka atgriešanās Eiropas Savienībā ir "ārpus jautājuma".

Kasjauns.lv/Foto:Caters/AP/Reuters/AFPScanpix/LETA