Pasaulē
2015. gada 1. janvāris, 08:20

Pols Makartnijs: studiju kursi par "The Beatles" ir smieklīgi, taču ļoti glaimojoši

Jauns.lv

Britu dziedātājs Pols Makartnijs uzskata, ka studiju kursi par popmūziku un "The Beatles" esot "smieklīgi, taču ļoti glaimojoši".

72 gadus vecais eksbītls savā mājaslapā bija sarīkojis jautājumu un atbilžu seansu ar faniem. Kāds jaunietis, kurš studē maģistra studiju programmā "Populārā mūzika", jautāja, ko viņš domā par tamlīdzīgiem mācību kursiem.

"Man tas šķiet smieklīgi, taču ļoti glaimojoši," viņš teica. "Smieklīgi tāpēc, ka mēs, "The Beatles", neko nestudējām, mēs vienkārši mīlējām populāro mūziku - Elvisu Presliju, Čaku Beriju, Litlu Ričardu, Fatsu Domingo un citus. Mēs par viņiem nemācījāmies, jo šķistu, ka tas visu izbojā."

"Mēs gribējām pieņemt lēmumu, klausoties mūziku. Klausīšanās mums bija studēšanas vietā. Bet, ja kāds man tolaik būtu teicis, ka "The Beatles" būs manu bērnu vēstures grāmatās, es nebūtu ticējis," sacīja Makartnijs.

Tomēr viņš nedomā, ka populārās mūzikas studēšana spēj padarīt par izcilu popmūziķi. "Vai var iestāties koledžā un pēc absolvēšanas iznākt no tās kā Bobs Dilans? Nē, es nedomāju, ka kaut ko tādu var izveidot," uzskata Makartnijs.

LETA/Foto: All Over Press