Pasaulē
2015. gada 1. janvāris, 18:34

Indonēzijas amatpersonas identificējušas pirmo "AirAsia" lidmašīnas katastrofas upuri

Jauns.lv

Indonēzijas amatpersonas ceturtdien identificējušas pirmo lidsabiedrības "AirAsia" lidmašīnas katastrofas upuri un paziņojušas ka nelaimes rajonā Javas jūrā atrastas deviņu cilvēku mirstīgās atliekas.

Kā žurnālistiem pastāstījis Indonēzijas Nacionālās meklēšanas un glābšanas pārvaldes pārstāvis Bambangs Sulistjo, šai apkaimē atrasts metāla priekšmets, kas varētu būt vēl viena lidmašīnas atlūza, un vairāki priekšmeti, kas saistīti ar ārkārtējo situāciju lidmašīnā.

Uz katastrofas vietu nosūtīts arī kuģis "Baruna Jaya", kas aprīkots ar iekārtu lidmašīnas "melnās kastes" meklēšanai. Kuģa rīcībā ir arī ierīce, kas spēj atrast zem ūdens metāla priekšmetus un iegūt trīsdimensiju attēlu, cerot, ka tā varētu palīdzēt atrast lidmašīnas fizelāžu.

Šo rajonu jau pārmeklē arī Indonēzijas militārā lidmašīna un Dienvidkorejas lidmašīna. Laiks Javas jūrā joprojām ir nemierīgs un viļņu augstums sasniedz trīs četrus metrus.

Kā ziņots, lidmašīna "Airbus A320-200" ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad pagājušajā svētdienā ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) pazuda no radaru ekrāniem.

Otrdien meklētājiem beidzot izdevās uziet lidmašīnas atlūzas, kas tika pamanītas jūrā 160 kilometrus uz dienvidrietumiem no Pankalanbunas.

LETA

Tēmas