Eiropas Savienība sola cīnīties ar jauno migrantu kontrabandistu taktiku
Itālija pēdējos 14 mēnešos izglābsi vairāk nekā 170 000 cilvēku.
Pasaulē
2015. gada 2. janvāris, 21:14

Eiropas Savienība sola cīnīties ar jauno migrantu kontrabandistu taktiku

Jauns.lv

Eiropas Savienība (ES) piektdien solīja cīnīties ar migrantu kontrabandistu jauno taktiku, kad ar cilvēkiem pilni kuģi tiek pievesti tuvu Eiropas krastiem un tad tos apkalpe pamet.

Eiropas Komisija (EK) paziņoja, ka "cieši seko līdzi notikumiem" ap kuģi "Ezadeen", kurš bez apkalpes ar 450 migrantiem dreifēja Itālijas krastu virzienā, pirms glābēji piektdien pār to pārņēma kontroli. Tas bija jau otrais šāds gadījums šonedēļ - otrdien kravas kuģis "Blue Sky" ar 970 migrantiem nosūtīja nelaimes signālu pie Grieķijas salas Korfu, un to glābt devās Itālijas krasta apsardze. Kuģi arī bija pametusi apkalpe un tas būtu ietriecies Itālija krastā, ja nebūtu iesaistījušies glābēji.

""Blue Sky" un "Ezadeen" izglābšana rāda, ka kontrabandisti atrod jaunus veidus kā iekļūt ES teritorijā," pavēstīja EK preses pārstāvis. "Lai novērstu šādus gadījumus un aizsargātu migrantu dzīvības, kontrabandas apkarošana arī turpmāk būs prioritāte komisijas dienaskārtībā."

Itālija pēdējos 14 mēnešos izglābsi vairāk nekā 170 000 cilvēku, taču simtiem, varbūt pat tūkstošiem, zaudējuši dzīvību, cenšoties šķērsot Vidusjūru.

LETA/Foto: EPA/LETA