Ēģiptes izmeklētāji apšauba Krievijas puses versiju, ka lidmašīna guvusi triecienu jau gaisā
Lidmašīnas katastrofa Ēģiptē varēja notikt tikai ārējas iedarbības dēļ - tā apgalvo pati aviokompānija. Izmeklētāju komisija Ēģiptē krievu versijai nepiekrīt.
Pasaulē
2015. gada 2. novembris, 13:59

Ēģiptes izmeklētāji apšauba Krievijas puses versiju, ka lidmašīna guvusi triecienu jau gaisā

Jauns.lv

Ēģiptes komisija, kas izmeklē Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" lainera "Airbus A-321" katastrofu debesīs virs Ēģiptes Sīnāja pussalas, noraidījusi ārējas ietekmes iespējamību, vēsta telekanāls "Sky news Arabia".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina tā rīcībā esošā informācija, "avoti Ēģiptes katastrofas izmeklēšanas komisijā noraida iespēju par ārēju iedarbību uz Krievijas lidmašīnu".

Aviokompānijas "Kogalimavia" ģenerāldirektora vietnieks Viktors Jungs pirmdien paziņoja, ka lainera katastrofu varēja izraisīt tikai mehāniska iedarbība gaisā.

"Lidmašīna atradās nevadāmā lidojumā, tā krita, nevis lidoja," sacīja Jungs. "Acīmredzams, ka tobrīd tā bija guvusi būtiskus konstrukcijas bojājumus, kas neļāva turpināt lidojumu."

Viņš piebilda, ka avarējusī lidmašīna bija lieliskā tehniskā stāvoklī.

"Lidmašīna bija lieliskā tehniskā stāvoklī, ticiet man," sacīja Jungs, piebilstot, ka no lidmašīnas apkalpes nav saņemti iebildumi par lidmašīnu.

Lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja sestdien ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Lai gan džihādistu grupējuma "Islāma valsts" Ēģiptes atzars sestdien paziņoja, ka lidmašīnu esot notriekuši tā kaujinieki, Ēģiptes varas iestādes sliecas uzskatīt, ka katastrofu izraisījuši tehniski iemesli, un arī Krievijas amatpersonas islāmistu paziņojumu vērtējušas skeptiski. Eksperti norāda, ka lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem, atrodoties 9500 metru augstumā, un "Islāma valsts" kaujiniekiem Sīnāja pussalā nav tādu ieroču, ar kuriem varētu notriekt tik augstu lidojošu lidmašīnu.

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi, uzrunājot armijas virsniekus, svētdien aicinājis sabiedrību nepārsteigties ar secinājumiem un sagaidīt ekspertu atzinumus par katastrofas cēloņiem.

Ēģiptes, Krievijas un Francijas eksperti sākuši kopīgu izmeklēšanu.

LETA/Foto: AFP/Reuters