ASV nav tiešu pierādījumu par terorisma saistību ar Ēģiptes aviokatastrofu
Ēģiptes varas iestādes sliecas uzskatīt, ka katastrofu izraisījuši tehniski iemesli, un arī Krievijas amatpersonas islāmistu paziņojumu vērtējušas skeptiski.
Pasaulē
2015. gada 2. novembris, 19:06

ASV nav tiešu pierādījumu par terorisma saistību ar Ēģiptes aviokatastrofu

Jauns.lv

ASV Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klepers pirmdien paziņojis, ka viņa rīcībā nav nekādu "tiešu pierādījumu" par Ēģiptē notikušās aviokatastrofas saistību ar terorismu.

Uzstājoties ar runu aizsardzības jautājumiem veltītā samitā Vašingtonā, Klepers sacīja, ka ir "maz ticams", ka teroristu grupējums "Islāma valsts" būtu spējis veikt šādu uzbrukumu, bet piebilda, ka šādu iespēju arī neizslēdz.

"Mums nav tiešu pierādījumu par teroristu līdzdalību," paziņoja Klepers.

Jau vēstīts, ka lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja sestdien ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Lai gan džihādistu grupējuma "Islāma valsts" Ēģiptes atzars sestdien paziņoja, ka lidmašīnu esot notriekuši tā kaujinieki, Ēģiptes varas iestādes sliecas uzskatīt, ka katastrofu izraisījuši tehniski iemesli, un arī Krievijas amatpersonas islāmistu paziņojumu vērtējušas skeptiski. Eksperti norāda, ka lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem, atrodoties 9500 metru augstumā un "Islāma valsts" kaujiniekiem Sīnāja pussalā nav tādu ieroču, ar kuriem varētu notriekt tik augstu lidojošu lidmašīnu.

"Islāma valsts" izplatītais video ar Krievijas pasažieru lidmašīnas traģēdiju - video:

Tuvinieki Pulkovas lidostā Krievijā cer uz brīnumu

LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA