Krievijas tiesu medicīnas eksperti stāsta, ko pirms nāves piedzīvojuši aviokatastrofas upuri
Lidmašīnas upuri faktiski gaisā sadeguši, kā arī tiem sairuši iekšējie orgāni, vēsta krievu medijs "Lifenews". Attēlā: lidsabierība piemin bojāgājušo apkalpi.
Pasaulē
2015. gada 3. novembris, 09:13

Krievijas tiesu medicīnas eksperti stāsta, ko pirms nāves piedzīvojuši aviokatastrofas upuri

Jauns.lv

Vakar agri no rīta morgos Sanktpēterburgā tika nogādātas 144 "Airbus321" katastrofā bojā gājušo mirstīgās atliekas, šodien Krievijā piezemējusies vēl viena lidmašīna ar pārējiem mirušajiem. Kā ziņo portāls "LifeNews", kriminālistikas eksperti, apskatot vairākus atvestos, secinājuši, ka cilvēku nāvi izraisīja traumas un apdegumi, nevis aviolainera trieciens pret zemi.

Ar šādiem secinājumiem klajā nākuši tiesu medicīnas eksperti pēc autopsijas vairākiem bojāgājušajiem pasažieriem, tiesa, medijs "LifeNews" nenosauc šo ekspertu vārdus. 

Nāvi izraisīja vairāku faktoru kopums, vēsta portāls. Galvenie iemesli - ķermeņa apdegšana, trulas traumas, kā arī iekšējo orgānu sairums, un šāds provizorisks slēdziens, protams, saskan ar aviokompānijas "Kogalimavia" nelaimes versiju - tās vadība saka, ka 18 gadus vecais "Airbus" varēja nogāzties vien ārējas mehāniskas iedarbības rezultātā. Krievijas mediji ziņo, ka lielākā daļa cilvēku gaisā sadeguši.

"Vienīgais izskaidrojamais iemesls var būt mehāniska iedarbība uz gaisakuģi," preses konferencē Maskavā pirmdien teica "Koglimavia" ģenerāldirektora vietnieks Aleksandrs Smirnovs. Viņš uzsvēra, ka "nav tāda vienlaicīga sistēmu darbības pārtraukuma, kas varētu izraisīt to, ka lidmašīna gaisā sadalās". Smirnovs sacīja, ka lidmašīna kļuva nekontrolējama un piloti nepaguva ziņot par ārkārtas situāciju.

"Apkalpe pilnībā zaudēja kontroli, un šī iemesla dēļ nebija neviens mēģinājums uzņemt sakarus un ziņot par ārkārtas situāciju," teica "Kogalimavia" ģenerāldirektora vietnieks.

Aviolaineris "lidoja nekontrolēti - tas ir, tas nelidoja, tas krita", sacīja Smirnovs.

Šādai versijai nepiekrīt Ēģiptes izmeklētāju grupa. Joprojām turpinās aviokatastrofas izmeklēšana.

Mājās Krievijā nogādātajām upuru mirstīgajām atliekām paredzētas 15 tiesu medicīnas ekspertīzes katram, lai noteiktu precīzu nāves cēloni, vēsta Krievijas prese.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka sestdienas rītā, paceļoties no Ēģiptes kūrorta Šarmelšeihā, 23 minūtes pēc lidojuma sākuma Sīnaja pussalā nokrita "Airbus321" lidmašīna, dzīvību zaudēja visi 224 tajā esošie, tostarp 24 bērni. Reisam vajadzēja piezemēties "Pulkovo" lidostā Sanktpēterburgā.

Tuvinieki Pulkovas lidostā Krievijā cer uz brīnumu

Kasjauns.lv/BNS/Foto: Reuters/AFP/EPA

Tēmas