Mirusi 20 gadus veca pakistāniete, kuru aizdedzināja atraidīts pielūdzējs. FOTO
Par jaunietes dzīvību ārsti cīnījās mēnesi, diemžēl šodien Sonja nomira.
Pasaulē
2015. gada 3. novembris, 13:46

Mirusi 20 gadus veca pakistāniete, kuru aizdedzināja atraidīts pielūdzējs. FOTO

Jauns.lv

Jauna sieviete Pakistāna otrdien nomira slimnīcā pēc tam, kad viņas atraidīts precinieks viņu aizdedzināja, paziņoja ārsts.

20 gadus vecā Sonja Bibi slimnīcā tika nogādāta pagājušajā mēnesī. Viņa policijai izstāstīja, ka bijušais mīlnieks Latifs Ahmeds aplējis viņu ar benzīnu un aizdedzinājis pēc tam, kad viņa atraidījusi viņa bildinājumu. Mediķi sākotnēji prognozēja, ka jaunā sieviete atveseļosies, bet ārsts Mulanas Ništaras slimnīcā paziņoja, ka Bibi brūcēs izveidojusies infekcija un viņa otrdienas rītā nomirusi. 45-50% viņas ķermeņa uzbrukumā bija apdeguši, teica slimnīcās apdegumu nodaļas vadītājs Nahīds Čaudrijs.

Incidents notika nomaļā Multanas rajona ciemā Pendžābas provincē. Policija 24 gadus veco aizdomās turēto ir aizturējusi. Bibi policijai stāstīja, ka viņas mīlestība pret Ahmedu pagaisusi, un sākotnējā izmeklēšana liecina, ka viņš sievieti aizdedzināja "pēc tam, kad viņa atteicās ar viņu precēties".

Pakistānā ik gadu simtiem sieviešu iet bojā vardarbībā ģimenē vai "ģimenes goda" aizstāvēšanas dēļ.

Organizācija "Aurat Foundation", kas cīnās par sieviešu dzīves apstākļu uzlabošanu Pakistānas konservatīvajā un patriarhālajā sabiedrībā, informē, ka kopš 2008.gada tādos uzbrukumos gājuši bojā vairāk nekā 3000 sieviešu.

BNS/Foto: EPA/AFP