Briti sajūsmā kūst: 89 gadu vecumā Karaliene aizjāj rudens rēnajā smidzenī. FOTO
Elizabete II bez ķiveres - vienā lakatiņā! - sava mīļākā zirga mugurā izjādē gar Temzas upi.
Pasaulē
2015. gada 3. novembris, 21:14

Briti sajūsmā kūst: 89 gadu vecumā Karaliene aizjāj rudens rēnajā smidzenī. FOTO

Jauns.lv

Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmdien devās izjādē gar Temzas upi, atkausējot pavalstnieku sirdis, savā mīļajā ponijā sēdēdama nevis pilnā jāšanas ekipējumā, bet gan plašķītī, bridžās un zīda lakatiņu galvā. Ķiveres viņa ienīst, tas esot zināms jau sen. Karalienei Elizabetei nākamgad apritēs 90.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Perfekti laika apstākļi individuālai izjādei - tā par Elizabetes "izraušanos" raksta britu prese. Līņājot smalkam lietum, karaliene devās izjādē ar savu vismīļāko poniju - melno Emmu. Viņas spēja zirga mugurā sēdēt precīzi pēc kanoniem un izcili turēt grožus ir tāda pati, kāda tā bija agrā jaunībā, atzīmē jāšanas eksperti, uzsverot, ka majestātei rit jau astoņdesmitdevītais mūža gads.

Lai arī zirgu jāšanā tā dēvētās cietās cepures valkāšana ir teju vai obligāts nosacījums, Elizabete II to neievēro. Arī pirmdienas izjādē viņas galvu sedza vien plāns zīda lakatiņš, kas kritiena gadījumā nudien nepasargātu no traumām. Izrādās, karaliene šīs cepures ienīst, jo tās bojājot matu sasuku. Pagājušajā gadā Elizabete jokoja, ka ķiveres izjādē jālieto tiem, kuriem nav tik svarīgs frizūras izskats pēc tās noņemšanas, un diemžēl viņas statusā frizūra esot pārāk svarīga.

Kā zināms, britu karaliene ir slavena ar savu mīlestību pret suņiem un zirgiem. Viņa itin bieži parādoties Vindzoras pils zirgu staļļos un nereti dodas izjādēs.

Kasjauns.lv