Afganistānā nolinčota 22 gadus veca laulības pārkāpēja. (Brīdinām: cenzēts, taču nepatīkams VIDEO)
Nomētāšana ar akmeņiem saskaņā ar Afganistānas konstitūciju ir nelikumīga. Tādi gadījumi Afganistānā ir reti, tomēr parasti to upuri ir sievietes.
Pasaulē
2015. gada 4. novembris, 15:52

Afganistānā nolinčota 22 gadus veca laulības pārkāpēja. (Brīdinām: cenzēts, taču nepatīkams VIDEO)

Jauns.lv

Afganistānas amatpersona trešdien paziņoja, ka 22 gadus veca sieviete ir līdz nāvei nomētāta ar akmeņiem pēc tam, kad viņa tika apsūdzēta par laulības pārkāpšana, bet par akmeņu mešanu tiek vainota vīriešu grupa, kas tiek identificēti kā islāmistu kaujinieku grupējuma "Taleban" kaujinieki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Goras provinces gubernatora preses pārstāvis Abdulhajs Hatebijs trešdien sacīja, ka sieviete, kas tiek identificēta pēc vārda Rohšana, tika iemesta bedrē un līdz nāvei nomētāta ar akmeņiem. Hatebijs teica, ka sieviete tika apsūdzēta par aizbēgšanu no mājām un laulības pārkāpšanu.

Slepkavība notikusi 24.oktobrī ciemā, kas atrodas apmēram 45 kilometru attālumā no Goras provinces galvaspilsētas Firozkohas. To apkaimi kontrolē "Taleban" nemiernieki, "kas izpildīja paši savu barbarisko likumu normas", teica provinces, kas atrodas Afganistānas centrālajā daļā, gubernatora preses pārstāvis.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video