Eltons Džons plāno tikšanos ar Putinu, lai apspriestu "absurdo" nostāju geju jautājumā
Septembrī Eltons Džons teica, ka Putina attieksme pret homoseksuāļiem esot "izolējoša un aizspriedumaina".
Pasaulē
2015. gada 5. novembris, 14:26

Eltons Džons plāno tikšanos ar Putinu, lai apspriestu "absurdo" nostāju geju jautājumā

Jauns.lv

Britu mūziķis Eltons Džons plāno tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai apspriestu homoseksuāļu tiesības.

Džons jau iepriekš izteicies, ka vēloties ar Putinu apspriest prezidenta "absurdo" nostāju LGBT tiesību jautājumā. Vispirms viņš saņēma zvanu no krievu jokdariem, kuri izlikās par Putinu, bet septembrī Putins patiešām sazinājās ar Džonu.

"Viņš bija ļoti laipns, atvainojās un bija ļoti sirsnīgs," BBC 4.radiostacijai klāstīja Džons. "Tikko kā mūsu abu grafikos sakritīs kāds brīvs brīdis, es došos uz Maskavu un satikšos ar viņu."

"Es nezinu, vai paspersim kādu soli uz priekšu. Es neiešu pie viņa un neteikšu, ka tā nevar darīt, bet jādara, lūk, tā. Es iesākšu dialogu, jo bez dialoga neko nevar panākt," teica Džons.

2013.gadā prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu par "homoseksuālisma propagandas" aizliegšanu nepilngadīgo klātbūtnē.

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Human Rights Watch" pagājušā gada decembrī pauda satraukumu par homofobiski motivētu uzbrukumu skaita pieaugumu Krievijā, norādot, ka "homoseksuālisma propagandas" aizliegums faktiski legalizē geju diskrimināciju.

Septembrī Džons teica, ka Putina attieksme pret homoseksuāļiem esot "izolējoša un aizspriedumaina".

LETA/Foto: AFP/LETA