Putins sola atbalstīt ārvalstu krievvalodīgo presi
Krievijas prezidents Putins sola turpmāk rūpīgāk attiekties pret ārvalstu medijiem, kas strādā krievu valodā.
Pasaulē
2015. gada 5. novembris, 15:43

Putins sola atbalstīt ārvalstu krievvalodīgo presi

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien apsolīja atbalstīt ārvalstu krievvalodīgo presi, kura, pēc viņa vārdiem, "palīdz pretoties dažāda veida propagandas kampaņām un klišejām par Krieviju".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs arī tālāk palīdzēsim krievvalodīgajiem masu informācijas līdzekļiem, tostarp izmantojot pagājušā gada rudenī dibinātā Fonda sadarbībai ar ārvalstu krievvalodīgo presi iespējas," paziņoja Putins, uzstājoties ar runu Maskavā notiekošajā piektajā Vispasaules tautiešu kongresā.

Putins arī solīja visādi palīdzēt tautiešiem ārzemēs, jo viņu atbalsts esot palīdzējis saliedēt Krievijas sabiedrību, it īpaši Krimas aneksijas laikā.

"Mēs jutām jūsu solidaritāti arī Krimas un Sevastopoles atkalapvienošanās ar Krieviju laikā. Tas ir vēsturisks notikums. Un apņēmīgs mūsu tautiešu atbalsts, kuri stingri izteica savu vēlmi būt kopā ar Krieviju, atbalstīt Krieviju, palīdzēja saliedēt Krievijas sabiedrību un kļuva par svarīgu faktoru ārzemju krievu un visas krievu pasaules konsolidācijai," paziņoja Putins.

Savukārt Krievijas parlamenta augšpalātas - Federācijas padomes - spīkere Valentīna Matvijenko kongresā ierosināja izveidot vienotu informācijas portālu medijiem, kas raksta krievu valodā. Pēc viņas teiktā, portālam jāsniedz "operatīva un galvenais ticama informācija par Krievijas iekšpolitiku un ārpolitiku, kas ir ārkārtīgi nepieciešams pret Krieviju izvērstā informācijas kara apstākļos".

BNS/Foto: Reuters