Franču satīriķi atkal iesmej par aktuālo. Krievija sašutusi: "Charlie Hebdo" joko par aviokatastrofu
Jaunākajā "Charlie Hebdo" publicēti divi zīmējumi par Krievijas lidmašīnas katastrofu.
Pasaulē
2015. gada 7. novembris, 10:10

Franču satīriķi atkal iesmej par aktuālo. Krievija sašutusi: "Charlie Hebdo" joko par aviokatastrofu

Jauns.lv

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs par zaimošanu nodēvējis Francijas satīras žurnāla "Charlie Hebdo" karikatūras par Krievijas lidmašīnas katastrofu virs Sīnāja pussalas, kurā gāja bojā 224 cilvēki.

Viņš norādīja, ka kopā ar kolēģiem centies atrast karikatūras par pagājušā gada janvārī notikušo slaktiņu "Charlie Hebdo" redakcijā, kad teroristi nogalināja 12 cilvēkus. "Mēs tādas nevarējām atrast. Taču ja tādas bija publicētas, tad arī tā ir zaimošana," pavēstīja Peskovs.

Pēc viņa teiktā, Krievija necentīsies noskaidrot šo situāciju kontaktos ar Parīzi. "Charlie Hebdo" nav oficiāls, bet gan "mazas tirāžas un diezgan pretrunīgs izdevums," sacīja Peskovs. "Tādi izdevumi ir absolūti neiederīgi mūsu sabiedriskajā koordinātu sistēmā, mūsu daudznacionālajā, daudzkonfesionālajā valstī."

Jaunākajā "Charlie Hebdo" publicēti divi zīmējumi par Krievijas lidmašīnas katastrofu. Vienā redzams bārdains vīrietis beduīnu apģērbā ar automātu uz muguras, kuram no augšas krīt lidmašīnas atlūzas. "Islāma valsts": Krievijas aviācija intensificē bombardēšanu - skan paraksts.

Otrajā zīmējumā ar no saukumu "Krievijas zemo cenu aviokompāniju briesmas" redzams galvaskauss saulesbrillēs un degoša lidmašīna un replika "Labāk vajadzēja lidot ar kompāniju "Air kokaīns"", kas ir atsauce uz šonedēļ Francijā izcēlušos skandālu par kokaīna pārvadāšanu komercreisos.

Sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

LETA/Foto: Reuters