"Lufthansa" stjuarti pirmdien paplašinās streiku
Pieprasot uzlabot pensionēšanās nosacījumus, regulāri streiko arī "Lufthansa" piloti.
Pasaulē
2015. gada 8. novembris, 16:10

"Lufthansa" stjuarti pirmdien paplašinās streiku

Jauns.lv

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" stjuarti pirmdien turpinās streiku, visu dienu pārtraucot darbu Frankfurtes, Minhenes un Diseldorfas lidostās.

Stjuartu arodbiedrība UFO svētdien aicināja visus savus biedrus rīkot streiku pirmdien no pulksten 4.30 līdz 23 (5.30-24.00 pēc Latvijas laika) Frankfurtē un Diseldorfā, bet Minhenē līdz pusnaktij (pulksten 1 otrdien pēc Latvijas laika).

UFO piektdien izsludināja streikus, kurus plāno turpināt dažādās lidostās. Sestdien streikoja "Lufthansa" īsās un vidējas distances reisu stjuarti Frankfurtē un stjuarti Diseldorfā.

Arodbiedrība paziņoja, ka "nekādi streiki netiek plānoti svētdien, jo lielākā daļa cilvēku, kas ceļo šajā dienā, dara to privātu vajadzību dēļ".

UFO ceturtdien paziņoja, ka streiks ir nenovēršams pēc tam, kad kompānijas vadība neiesniedza uzlabotus priekšlikumus par darba samaksu un pensionēšanās nosacījumiem.

Arodbiedrība solīja, ka sniegs pietiekamu brīdinājumu pirms streiku sākuma jebkurā no plānotajām vietām.

UFO pieprasa, lai "Lufthansa" nemainītu pašreizējo priekšlaicīgas pensionēšanas sistēmu 19 tūkstošiem arodbiedrības biedru.

Nesaskaņas par darba samaksu un pensionēšanās nosacījumiem starp "Lufthansa" un stjuartu arodbiedrību turpinās jau gandrīz divus gadus, taču līdz šim streiku tādēļ nav bijis.

Jau ziņots, ka, pieprasot uzlabot pensionēšanās nosacījumus, regulāri streiko "Lufthansa" piloti.

Pagājušajā nedēļā "Lufthansa" paziņoja, ka paaugstina šā gada peļņas prognozi saistībā ar zemajām naftas cenām un pozitīvo pasažieru aktivitāti, kas veicināja peļņas kāpumu trešajā ceturksnī.

BNS / Foto: AFP/LETA

Tēmas