Komēta? NLO? Raķetes izmēģinājums Kalifornijā pārbiedē iedzīvotājus. VIDEO
Spilgtā gaisma debesīs bijusi redzama pat Nevadā un Arizonā, bet varasiestādes saņēmušas tūkstošiem satrauktu pilsoņu telefonzvanus.
Pasaulē
2015. gada 8. novembris, 19:19

Komēta? NLO? Raķetes izmēģinājums Kalifornijā pārbiedē iedzīvotājus. VIDEO

Jauns.lv

Raķetes izmēģinājums sestdien vakarā ASV Kalifornijas štata piekrastē izraisījis ažiotāžu sociālajos medijos un sabiedējis daudzus iedzīvotājus, kuriem pat licies, ka tikko redzējuši "lidojošo šķīvīti".

Sociālo tīklu lietotāji tīmeklī lielā skaitā ievietoja video un attēlus, kuros redzama neizskaidrojama spoža gaisma, kas izgaismo naksnīgās debesis, bet tviterī tēmturu līderos parādījās tādi vārdi kā "flote", "komēta" un "NLO".

"Losandželosā ir NLO. Esmu ļoti satraukts. Esmu pat ļoti gatavs," tviterī atzinis Šeins Dosons, kurš ir labi pazīstams ar saviem vietnē "YouTube" ievietotajiem video.

"Losandželosā NLO? Tā nebija komēta. Mans dēls Holivudā redzēja neidentificētu lidojošu objektu," tviterī apgalvoja Enija Džeikobsena.

Spilgtā gaisma debesīs bijusi redzama pat Nevadā un Arizonā, bet varasiestādes saņēmušas tūkstošiem satrauktu pilsoņu telefonzvanus, vēsta laikraksts "San Diego Union-Tribune".

Kad daži jau sāka pareģot pasaules gala iestāšanos, amatpersonas nolēma viest skaidrību ap radušos situāciju.

"Klusā okeāna Mācību poligonā, Dienvidkalifornijas piekrastē, Flotes stratēģisko sistēmu programmas ietvaros jūrā no zemūdenes "USS Kentucky" - "Ohio" tipa zemūdenes - tika veikts plānots raķetes "Trident II" (D5) izmēģinājums," paziņojumā ASV medijiem apliecināja flotes komandieris Raiens Perrijs. "Šis izmēģinājums bija daļa no plānotas, pastāvīgas sistēmas novērtēšanas pārbaudes," viņš piebilda.

LETA