...un pēc tam šo palestīniešu sievieti uz ielas nošāva. VIDEO
22 gadus vecā palestīniete dokumentu vietā no somas izvilka nazi. Vēlāk sievieti nošāva.
Pasaulē
2015. gada 9. novembris, 09:50

...un pēc tam šo palestīniešu sievieti uz ielas nošāva. VIDEO

Jauns.lv

Internetā parādījies video, kas filmēts piektdien Rietumkrastā. Palestīniešu sieviete gaišā dienas laikā no somas izvelk nazi un uzbrūk Izraēlas spēku pārstāvim, kurš lūdzis sievietei uzrādīt personas dokumentus. 33 gadus vecais kareivis guva nebūtiskus naža ievainojumus, taču 22 gadus veco palestīnieti mirkli vēlāk uz ielas nošāva.

Incidents noticis netālu no Jeruzalemes, vēsta ārvalstu mediji. Videonovērošanas kameras fiksējušas brīdi, kad melnā hidžābā tērpta sievietei tuvojas Izraēlas kontrolpostenim, kur vīrietis palūdza uzrādīt tā dēvēto palestīniešu "zaļo karti", kas ļauj iekļūt ebreju pilsētā. Tajā brīdī sieviete no somas izvilka prāva izmēra nazi un uzbruka robežsargam. Cietušais, 33 gadus vecais Jišā Kreitenbergers, tika nogādāts slimnīcā, kur viņam nekonstatēja smagus ievainojumus, bet jaunā sieviete brīdi vēlāk uz ielas tika nošauta. Zināms, ka mirusī ir 22 gadus vecā palestīniete Hilma Salima Darviša.

Kreitenbergers izdevumam "Algemeiner Journal" pastāstīja, ka, jau ieraugot nācēju, viņš sapratis, ka sieviete esot teroriste. Viņai bijis saspringts un tramīgs skatiens, un kareivim palicis iespaids, ka sieviete acīmredzami te nekad iepriekš nav bijusi un ka vieta viņai ir sveša.

Izraēlas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka sieviete ir atstājusi pirmsnāves vēstuli.

Vardarbība starp izraēliešiem un palestīniešiem turpinās kopš septembra vidus. Palestīniešu uzbrukumos ir gājuši bojā 12 izraēlieši, bet no Izraēlas puses atklātās uguns gājuši bojā 75 palestīnieši, no kuriem 48 Izraēlas puse identificēja kā uzbrucējus. Pārējie 27 palestīnieši gāja bojā sadursmēs starp akmeņus metošiem nemierniekiem un drošības spēkiem.

Bez saduršanas palestīnieši arī ir īstenojuši apšaudes un ir izmantojuši automašīnas, lai uzbruktu izraēliešiem.

Izraēla  ir paziņojusi, ka pašreizējo vardarbības vilni ir izraisījusi palestīniešu melu kampaņa un kūdīšana ap jūtīgo Jeruzalemes svēto vietu. Palestīnieši  uzstāj, ka vardarbība ir rezultāts gandrīz pusgadsimtu ilgušajai okupācijai.

Pēc tam, kad ziņas par kārtējo Izraēlas spēku nošauto Palestīnas cilvēku sasniedza arī palestīniešus otrpus robežai, sākās protesti.

Palestīniete ar nazi uzbrūk Izraēlas robežsargam:

Kasjauns.lv

Tēmas