Vācija sūtīs Sīrijas bēgļus atpakaļ uz valsti, no kuras ieradušies
Vācu sabiedrībā aug neapmierinātība. Lai gan oficiāli Berlīne joprojām prognozē, ka šogad valstī patvērumu varētu pieprasīt 800 000 ārvalstnieku, daudzi politiķi jau labu laiku publiski runā par vismaz miljonu.
Pasaulē
2015. gada 10. novembris, 21:11

Vācija sūtīs Sīrijas bēgļus atpakaļ uz valsti, no kuras ieradušies

Jauns.lv

Vācija plāno nosūtīt sīriešu bēgļus atpakaļ uz to Eiropas Savienības (ES) valsti, kurā viņi pirmajā ieradušies, otrdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Ministrijas preses pārstāvis paziņoja, ka Vācija atkal atgriežas pie tā dēvētās Dublinas sistēmas, saskaņā ar kuru bēgļi jāreģistrē tajā ES valstī, kurā viņi pirmajā ieradušies, un, ja viņi tur nav reģistrēti, viņi var tikt nosūtīti atpakaļ uz šo valsti no citām bloka valstīm.

Kopš 21.oktobra šie noteikumi attiecas arī uz Sīrijas pilsoņiem, paziņoja ministrijas pārstāvis.

Pēc desmitiem tūkstošiem sīriešu bēgļu ierašanās vasarā Vācijas kanclere Angela Merkele apturēja tā dēvētās Dublinas sistēmas noteikumus un atļāva bēgļiem reģistrēties Vācijā, lai gan tie ES bija iekļuvuši caur citām valstīm.

Lai gan oficiāli Berlīne joprojām prognozē, ka šogad valstī patvērumu varētu pieprasīt 800 000 ārvalstnieku, daudzi politiķi jau labu laiku publiski runā par vismaz miljonu, kamēr presē nesen parādījās ziņas, ka kādā slepenā dokumentā jau parādījies skaitlis pusotrs miljons.

Merkele joprojām cenšas pārliecināt vāciešus, ka valsts ir spējīga uzņemt tik milzīgu patvēruma meklētāju skaitu, taču sabiedrībā, kā arī viņas pašas vadīto kristīgo demokrātu vidū izplatās arvien lielāka neapmierinātība.

LETA, DPA/ Foto: AFP/LETA