Bailēs no terorakta evakuēta Londonas Getvikas lidosta
Parīzes terora aktu dēļ incidents tiek uztverts ļoti nopietni.
Pasaulē
2015. gada 14. novembris, 15:21

Bailēs no terorakta evakuēta Londonas Getvikas lidosta

Jauns.lv

(Papildināta 22:22) Londonas Getvikas lidostā sestdien evakuēti cilvēki, veicot "sabiedrības aizsardzības" pasākumus, bet 41 gadu vecs Francijas pilsonis aizturēts saistībā ar šaujamieroča nēsāšanu.

Britu laikraksts "The Independent" vēstīja, ka simtiem cilvēku sestdienas rītā evakuēti no Getvikas lidostas Ziemeļu termināla. Sociālās saziņas vietnēs publicētajās fotogrāfijās redzams, kā daudz cilvēku stāv pie lidostas lietū.

Saseksas policijas preses pārstāve "The Independent" teica, ka nevar apstiprināt izskanējušo informāciju par drošības trauksmi, bet teica, ka "pašlaik terminālī notiek evakuācija. Tas tiek darīts sabiedrības aizsardzībai".

Lidostas oficiālā kontā "Twitter" teikts, ka "incidenta dēļ Ziemeļu terminālis ir evakuēts piesardzības pasākumu dēļ. Papildu darbinieki notikuma vietā gādā par pasažieriem".

Aculiecinieki atklāja, ka bruņoti policisti ir aizturējuši vīrieti, kuram somā atradies, visticamāk, šaujamierocis.

Vēlāk sestdien policija paziņoja, ka tās darbinieki uz Getvikas lidostu izsaukti pēc tam, kad vīrietis izmetis atkritumu tvertnē priekšmetu, kas atgādināja šaujamieroci.

"41 gadu vecs vīrietis no Vendomas Francijā tika aizturēts notikuma vietā saistībā ar ziņojumu par aizdomām, kas saistītas ar šaujamieroču pārkāpumiem," norādīja Saseksas policija, piebilstot, ka vīrieša personīgās mantas un šaujamierocis ir nodots ekspertīzei.

Policija piebilda, ka tiek noskaidrota šaujamieroča bīstamība un vīrieša nodomi, kā arī notikuša apstākļi.

Drošības pasākumi Lielbritānijā ir pastiprināti pēc piektdienas vakarā un sestdienas naktī Parīzē notikušajiem teroraktiem.

BNS / Foto: wikipedia

Tēmas