Pasaulē
2015. gada 14. novembris, 23:40

ES: tiks darīts viss iespējamais Eiropas līmenī, lai Francija būtu droša

Jauns.lv

Tiks darīts viss iespējamais Eiropas līmenī, lai Francija būtu droša, teikts Eiropas Savienības (ES) valstu kopīgajā paziņojumā.

Visi eiropieši tiek aicināti pieminēt upurus ar klusuma brīdi pirmdien, 16.novembrī, plkst.13 pēc Latvijas laika.

Valsts kanceleja  pavēstīja, ka ES ir dziļi satriekta un sēro pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē.

"Tas ir uzbrukums mums visiem. Mēs stāsimies pretī šim apdraudējumam ar visiem nepieciešamajiem līdzekļiem un stigru apņēmību," teikts kopīgajā paziņojumā.

Tiek uzsvērts, ka Francija ir liela un spēcīga valsts, tās vērtības - brīvība, vienlīdzība un brālība iedvesmoja un iedvesmos ES.

"Šodien mēs esam vienoti ar Francijas tautu un valdību. Šī apkaunojošā terora akta sekas būs pretējas tā mērķim – sašķelt, iebaidīt un sēt naidu. Labais ir stiprāks par ļauno. Mēs darīsim visu iespējamo Eiropas līmenī , lai Francija būtu droša. Mēs darīsim visu nepieciešamo, lai uzvarētu ekstrēmismu, terorismu un naidu," teikts paziņojumā.

Vēstīts, ka Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vismaz 128 cilvēki un apmēram 300 ievainoti,  un domājams, ka uzbrukumus sarīkojuši islāmisti, sestdien paziņoja Francijas amatpersonas. Visā Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas valsts robežas. Uzbrukumi notikuši sešās vietās Parīzē un tās tuvākajā pievārtē. Parīzes prokuratūra ir paziņojusi, ka uzbrukumos ir miruši astoņi ekstrēmisti, tostarp septiņi ir uzspridzinājušies paši.

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Latvijas drošības iestādes, reaģējot uz teroraktu Francijā, strādā pastiprinātā režīmā, bet apdraudējuma līmenis valstī nav mainīts.

BNS